joi, iunie 11, 2015

Ceapa verde si frumusetea


Ce poti face cu ceapa verde!
-Pentru demachiere - o data pe saptamana se poate face o curatare a tenului cu o solutie de ceapa care, desi nu miroase precum cosmeticele clasice, are in schimb un efect purificator extraordinar pentru ten. Se face o solutie din 6 linguri de suc de ceapa si o lingurita de suc de lamaie. In acest preparat se inmoaie un tampon de vata, cu care se sterge de mai multe ori, succesiv, pielea. Ceapa verde are darul de a inactiva unele substante chimice toxice din produsele cosmetice, dar si de a reduce inflamatia si de a curata in profunzime pielea.

-Pentru tenul patat - consumul intern de ceapa verde va avea un efect intens depurativ, ajutand la curatarea pe cale naturala, din interior, a pielii. Extern, se foloseste sucul proaspat obtinut din ceapa verde, cu care se lotioneaza obrazul vreme de cateva minute, inainte de culcare.
-Pentru tenul acneic - se prepara o masca din trei lingurite de suc de ceapa, o lingurita de suc de lamaie, un galbenus de ou si o lingurita de miere lichida. Toate componentele se amesteca bine, pentru omogenizare, apoi se aplica pe fata, vreme de minimum 15 minute. Este un tratament care purifica tenul, inlatura excesul de sebum, distruge bacteriile si previne formarea cosurilor.

Un comentariu:

ildikutza59 spunea...

foarte buna recomandarea...