luni, septembrie 09, 2013

Review site-sanatate in online!

Azi vom lua in vizor un nou site. Review-uri de site am mai facut si sunt sigur ca voi mai face, dar acesta pe care il vom analiza azi, este un site cu informatii din sanatate. E o premiera pentru mine...domeniul asta imi este unul strain, asta poate si datorita faptului ca nu am avut mari probleme de sanatate.
Eu, am venit in contact cu sanatatea doar ca vizitator al unor rude si mi-a lasat un gust amar spitalele din Romania. Stiu, ca pentru foarte multi dintre voi nu e o noutate!
Ok! ...sa ne apucam de treaba si sa facem analiza site-ului. Deschiderea site-ului este foarte usoara. Imi pare ca acest site e unul nou si cu toate ca e o aparitie pe o nisa importanta, sanatatea, abundenta in informatii cred ca il va face foarte cunoscut.
La capitolul design site-ul: www.sfaturi medicale.ro arata bine, chiar foarte bine. Aranjat pe categorii: Sanatate, Medicamente, Sanatatea Familiei, Stiri si Noutati. In blogrolul din stanga paginii principale gasim si alte categorii: Stil de viata, Boli si Afectiuni, Analize medicale...si un lucru important, zic eu: Dictionarul Medical.
Este bine ca administratorul s-a gandit sa creeze o pagina speciala dedicata termenilor medicali, deoarece nu toti avem cunostinte medicale!
Am spus de la inceput ca nu am cunostinte medicale, din aceasta cauza evit sa dau sfaturi medicale. Stiu ca exista la noi romanii o tendinta in a da sfaturi prietenilor, colegilor atunci cand au o problema medicala. Eu, consider acest fapt o greseala, iar descoperirea de catre mine a acestui site imi intareste optiunea de a nu da sfaturi. Vizitand site-ul si citind informatia prezenta am realizat cat de important este sa consulti un medic atunci cand ai o problema.
Sa revin la site-ul propriu-zis, si sa va spun ca puteti sa va abonati foarte usor cu numele si adresa de email si veti primi noutatile din domeniu.
Dand un simplu click la categoria: medici, pagina s-a deschis cu o abundenta de informatii cu referire la clinci si spitale din tara.
Nu pot sa inchei fara sa dau trei mici sfaturi:

1. Cica ar fi bine ca pe blogul tau sa ai o categorie speciala cu sfaturi medicale. ca deh si tabloidele mai nou dau sfaturi medicale. eu, unul va sfatuiesc sa nu faceti asa ceva. Cel mai tare sfat e acesta: du-te la doctor. Si nu-i o injuratura.
2. Al doilea sfat: nu lua antibiotic dupa ureche sau sfatul prietenilor.  E mai bine, mult mai bine sa iei antibiotice dupa sfatul si recomandarea medicului. Logic. Nu?
3. Pentru a afla informatii necesare din sanatate, acum e mult mai simplu folosind internetul si motorul de cautare Google gen: stiri sanatate online. 
Din blogosfera romaneasca va doresc o zi frumoasa si-o toamna sanatoasa!

PS. Am observat, in ultima vreme pe bloguri, au aparut fel de fel de sfatuitori pe domeniul sanatatii. Pare a fi un trend asemanator celui cu retetelw culinare. Nu conteaza daca-i blog de travel, poezie sau fashion, e musai sa fie si-o categorie destinata sanatatii...eu, nu doresc sa dau sfaturi, ci recomand site-uri specializate pe acest domeniu. Asta am si facut cu acest review!

Niciun comentariu: