duminică, octombrie 27, 2013

Presa si-a mai luat un sut in "fund"

Presei i s-a mai tras un sut. Sau mai corect, i s-a mai dat o teapa menita sa o destabilizeze. O noua mare firma de difuzare a intrat in insolventa si nu mai plateste nici unei redactii banii datorati dupa vanzarea ziarelor si revistelor. Firma se numeste Press Point si, in urma cu ceva timp, a pus mana pe cea mai mare parte a chioscurilor Rodipet. Ziaristul Catalin Tolontan, redactorul sef al Gazetei sporturilor, a explicat extrem de bine ce inseamna pentru presa scrisa o asemenea lovitura.

"Sînt afectate, în cascadă, și firmele oneste de difuzare, care nu au cum să concureze cu niște țepari profesioniști și care, la rîndu-le, plătesc tot mai greu, situație vizibilă în 2013, Dumnezeu știe unde se va ajunge!
Cercul vicios se coclește și mai tare, totul vărsîndu-se în capul presei scrise, care a rămas cu doar 15% din bugetele de publicitate și, în plus, a ajuns să-și încaseze în cel mai bun caz 80% din banii cuveniți din difuzare. Și asta în termene de 90-120 de zile de la livrare, adică de cînd oamenii cumpără ziarele!”, spune Tolontan.
Acestea sunt motivele pentru care am scris ca singura cale de a pastra presa scrisa este abonamentul! 8 euro pe luna pentru un ziar nu e mult deloc.

3 comentarii:

inna spunea...

asta e :)

claudia spunea...

Si... cine mai face coada la moaste? Am auzit ca se dau sarmale.

albert.florentin spunea...

pai...stai ca nu-i sarbatoare acum:)