sâmbătă, noiembrie 09, 2013

Snitel de pui cu mazare

Fiind weekend si vremea este superba, pe aici pe la mine, m-am gandit ca daca am putin timp liber trebuie sa bucataresc ceva! Adica, sa gatesc! Bun! Dar, nu puteam sa fac asta fara sa va spun si voua ce si cum!
Asadar, pentru aceasta zi m-am gandit ca ar fi minunat sa pregatesc: Snitel de pui cu mazare! Reteta nu-i originala am gasit-o in ziarul celor de la Kaufland!
Si cu asta spuse sa trecem la treaba, adica la scris:
Pentru asta vom folosi :
Un piept de pui de vreo  500 de grame, eu am folosit si pulpele! 400 grame de mazare congelata, 100 ml de ulei de floarea soarelui pentru a praji pieptul si pulpele, 25 grame de faina, 20 de grame de gris, 30 de grame de unt, o ceapa, 2 oua, o legatura de marar, sare si piper dupa gust.
Acum, sa va zic cum le-am preparat:
Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, am fiert mazarea in apa cu sare cam 35 de minute...
Am topit untul intr-o craticioara si am adaugat ceapa, am lasat un pic sa se prajeasca apoi am adaugat sare si piper. Am adugat si putin marar, iar atunci cand a fiert mazarea am adaugat-o si pe ea, peste ceapa calita.Le-am lasat cam cinci minute impreuna.
Pieptul de pui taiat si pulpele le-am tavalit prin faina si ouale batute, apoi prin pesmet. Le-am prajit in uleiul incins, cam vreo 10 mniute, pe fiecare la foc mic. Cam asa am facut eu!

Din blogosfera romaneasca spor la gatit, va doresc!



2 comentarii:

luciana spunea...

For me! Thank you....

florentin spunea...

Enjoy it!