miercuri, aprilie 23, 2014

Maria Dermengiu

O tânără din București a renunțat să mai practice avocatura, pentru a-și urma pasiunea pentru pictură. Dar cum această activitate nu era suficientă pentru a se putea întreține, Maria Dermengiu a găsit o modalitate  de a transforma arta în business: a început să îşi imprime elemente din propriile tablouri pe eşarfe, bluze şi chiar pe rochii, toate din mătase naturală.

Maria Dermengiu a povestit că atunci când a pornit afacerea, avea 1.000 de euro, bani suficienţi pentru a-şi cumpăra doar mătasea, iar singurul mijloc de promovare folosit a fost Facebook-ul.


„În momentul când am luat decizia de a deveni artist full time nu m-am gândit deloc la venituri. Astăzi, la aproape patru ani de la momentul acela, pot spune că mă întreţin din munca mea", a spus Maria Dermengiu, adăugând că cel mai scump tablou vândut de ea a costat 800 de euro.

Pe de altă parte, recunoaște că este greu să te întreţii doar din pictură, mai ales că vânzarea nu este constantă, relatează businessmagazin.ro.  În plus, numărul maxim de tablouri pe care îl realizează într-un an este de 20, având în vedere că ocupă și de business-ul de artă imprimată pe materiale textile.

Afacerea a pornit-o  în urmă cu aproximativ un an, când a decis şi să aplice propriile tablouri pe haine.

La început a realizat 14 eşarfe pe care le-a expus la Târgul de Design de Obiect Autor. Le-a vândut pe toate, chiar dacă prețul unei eşarfe era de 150 de lei.  Ulterior a început să imprime bluze și rochii pe care le vinde în special online, preţul fiind de 650 de lei pentru o bluză şi aproximativ 1.000 de lei pentru o rochie.

Niciun comentariu: