marți, aprilie 08, 2014

Nemtii se tin de cuvant! Fabrica de la Sebes, investitie de 300 milioane de euro

Scriam in urma cu un an ( in acest articol ) ca nemtii de la Daimler doresc sa construiasca o fabrica in Romania si in acest sens se semnase un acord cu Guvernul Romaniei! La un an nemtii au pus impreuna cu premierul Romaniei, prima piatra la temelia fabrici din Sebes, care va fabrica cutii de viteze pentru automobilele de lux. Investitia se ridica la circa 300 de milioane de euro si la finalizarea ei vor fi angajati circa 540 de romanii! La punerea pitrei de temelie au participat : ambasa­do­rul Germaniei în România, Werner Hans Luk, şi  nu­meroşi reprezentanţi ai au­torităţilor locale şi centrale. Din partea concernului Daim­ler au participat Markus Schäfer, membru al boar­dului de administraţie al Di­viziei Mercedes-Benz Cars, Bernd Krottmayer, director executiv al fabricilor Star Assembly şi Star Transmission, şi Peter Schabert, şef al Pro­ducţiei de Transmisii şi al fa­bricii din Untertürkheim, un­de se produc automo­bilele Mercedes-Benz.

Inaugurarea a marcheaza deschiderea santierului. Fabrica va avea o hala principala cu suprafata de 43.000 me­tri patrati plus alte con­structii auxiliare, realizate pe un teren de 80.000 metri patratii. E o nouă etapa a investiţiei care tota­lizeaza, cum v-am spus peste 300 de mili­oane de euro, pe care marele con­cern Daimler ii investeste in România.  Pana la aceasta nou investitie, mai sunt doua fabrici Star Assembly şi Star Transmission, amplasate la Cugir si la Sebeş.
Cererea foarte mare pentru cutiile de viteze, ar putea duce in viitorul apropiat, la o extindere a fabricii, ceea ce va duce la un total de 2000 de angajati.

Niciun comentariu: