joi, aprilie 03, 2014

Oua- retete culinare rapide!

Oua umplute cu sunca!

Pentru a realiza asa ceva avem nevoie de urmatoarele:
4 oua
sos maioneza
1 lingurita de mustar
piper praf
frunze de salata verde

Cum preparam:
Se curata de coaja ouale tari, rascoapte, fierte din ajun. Le taiem in doua de-a curmezisul. De asemenea se taie cate putin di capetele rotunjite, pentru ca sa poata sta vertical, ca niste paharele. Se scot galbenusurile si se pun deoparte.
Amestecam bine sosul maioneza cu mustarul si sunca tocata. Se da un praf de piper si se umplu cu aceasta compozitie albusurile fierte, si se netezeste cu cutitul. Se aseaza pe farfurie, pe frunze de salata verde!



Oua umplute cu ciuperci.

Ingredientele necesare:
4 oua fiert,
sos maioneza,
100 grame de ciuperci fierte,
frunze de patrunjel verde, 1 lingurita de mustar,
piper praf (macinat),
frunze de salata verde

Cum preparam:
Se prepara la fel ca ouale umplute cu sunca (asa cum v-am descris mai sus). In loc de sunca tocata se pun ciupercile fierte din ajun in apa cu sare si tocate marunt, impreuna cu frunzele de patrunjel verde si de asemenea tocate marunt! Se aseaza pe frunza de salata cate un albus!

Oua umplute cu ficat!

Ingredientele necesare:

4 oua fierte,
ficat de pasare,
15 grame de unt,
 o ceapa mica,
sare,
piper,
cateva frunze de salata verde

Cum preparam:

Se taie ouale in doua de-a curmezisul din ajun. Se taie putin si din varfuri. pentru a putea sta vertical ca niste paharle. Se scaot galbenusurile. se prajeste ficatul de pasare in unt impreuna cu ceapa tocata marunt. Se lasa sa se raceasca apoi se toaca marunt impreuna cu galbenusurile fierte. Se adauga sarea si piperul dupa gustul fiecaruia si se umplu albusurile fierte apasand si netezand cu un cutit. Se aseaza pe frunzele de salata verde.


Retetele se realizeaza foarte rapid, de la 20 - 30 de minute si sunt aperitive usoare pentru musafirii vostri!

Un comentariu:

raul spunea...

:))) cate se pot face dintr-un ou!