vineri, aprilie 11, 2014

Pregătiri de cutremur.

Primăria Capitalei va face o serie de achiziții necesare în caz de cutremur, printre care este prevăzută și cumpărarea a opt câini utilitari, pentru care a fost alocată suma de 48.000 de lei.

Rezultă că prețul pe care municipalitatea îl va plăti pentru un câine salvator va fi de 6.000 de lei. 

Pe lângă bugetul prevăzut pentru cumpărarea câinilor salvatori, Primăria va mai achiziționa și patru autospeciale pentru transportul animalelor, care vor fi folosite pentru deplasarea câinilor la antrenamente.

Două dintre ele au fost deja achiziționate la prețul de 54.000 euro,  contractul fiind câștigat de MIT Motors International.  Autovehiculul este compus dintr-o cabină cu două locuri și spațiu de transport, cu patru cuști, precum și cu sistem de ventilație, potrivit b365.ro.


Pe lângă acestea, alte două autospeciale urmează să fie cumpărate în acest an, pentru care au fost alocați alți 55.000 de euro.

Și asta în ciuda faptului că Primăria Capitalei are deja mașini pentru transport de câini, folosite de Autoritatea pentru Protecția și Supravegherea Animalelor, respectiv cele folosite pentru prinderea și transportul câinilor maidanezi către adăposturi.
Reprezentanții Primăriei motivează însă că mașinile respective nu pot fi folosite la transportul câinilor salvatori din cauza mirosului care i-ar face să-și piardă dresajul, riscului transmiterii unor viruși sau a compartimentării diferite a mașinilor pentru câinii fără stăpân.


Sursa: Yahoo.com

Niciun comentariu: