duminică, aprilie 13, 2014

Retete culinare: chiftelute

Chiftelute picante

Ingrediente:
400g de salam
2 oua
2 linguri de grasime
2 castraveti murati
1 felie paine uscata
frunze de patrunjel verde
pesmet  si sare dupa gust


Mod de preparare
Se da prin masina de tocat salamul impreuna cu felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca tocatura rezultata cu ouale batute cu putina sare si frunzele de patrunjel verde tocate marunt> Se formeaza chiftelutele cu mana, se dau prin pesmet si se prajesc in grasimea incinsa. Culoarea lor trebuie sa fie roza. Se scot pe farfurie si se inconjoara cu felii de castraveciori murati.


Timpul de preparare: aproximativ 25 de minute

Chiftelute cu sunca

Ingrediente:
200 g de sunca
1/2 Kg de cartofi
2 oua
3 linguri grasime
1 ceasca lapte dulce
1 lingura smantana
1 lingurita de faina
sare, piper, pesmet

Mod de preparare
 Se fierb cartofi curatati de coaja in apa cu sare> Se scurg de apa, se strivesc si se amesteca cu putina grasime si lapte dulce, pentru a obtine un pireu> Se lasa pireul sa se raceasca apoi se adauga un ou batut cu sare, piper, sunca tocata marunt, smantana si faina . Se amesteca bine compozitia. Se formeaza chiftelutele si se pajesc in grasimea incinsa

Timp de preparare: aproximativ 30 de minute



Sunca in sos


Ingrediente
200 g de sunca
1 pahar smantana
1/2 lingura faina
2 linguri de grasime
verdeata
sar si piper


Mod de preparare

Se rumeneste in grasimea incinsa felii groase de sunca. Se toarna peste ele smantana amestecata cu faina, verdeata tocata marunt si se mai lasa cateva minute pe foc. Se serveste cu paste!

Timp de preparare: 15 minute!



Niciun comentariu: