marți, mai 27, 2014

Mircea Dan Mirea, elevul-fenomen din Craiova

Un elev din Craiova uimeşte prin priceperea sa într-o gamă largă de ştiinţe. Tânărul cu spirit renascentist va reprezenta România, în perioada următoare, la două concursuri foarte importante.

Mircea Dan Mirea este elev în clasa a XI-a al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti", din Craiova. Performanţele sale au început să apară încă din  gimnaziu, când s-a evidenţiat prin formidabila capacitate de a asimila şi a interpreta informaţii din diverse ştiinţe, precum biologia, fizica şi chimia. În paralel, tânărul este un foarte bun vorbitor de limbi străine.

În acest an, Mircea Dan Mirea va face parte din lotul care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Biologie, din Indonezia.

În Indonezia, el va concura cu cei mai buni elevi din peste 50 de ţări. „Cei mai puternici competitori sunt asiaticii, în special chinezii şi indonezienii. Românii au rezultate slăbuţe, dar să sperăm că vom reuşi să schimbăm ceva în privinţa asta“, spune Mircea, într-un dialog cu jurnalisii de la Gazeta de Sud.



Din Indonezia, în China

Tot în acest an, adolescentul  ne va reprezenta la Olimpiada Internaţională de Lingvistică de la Beijing, China. "Încerc să învăţ cât mai multe limbi străine. Asta fac atunci când am timp liber. Şi poate asta m-a ajutat să mă calific la Olimpiada internaţională de lingvistică, olimpiadă care nu se bazează pe partea de creaţie literară, ci pe traduceri", spune elevul Mircea Dan Mirea

Priceperea liceanului i-a luat prin surprindere pe profesorii craioveni. "Nu am mai avut un elev care să aibă preocupări în atât de multe domenii", a declarat Carmen Ştefănescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional "Fraţii Buzeşti".

După absolvirea liceului, tânărul ar vrea să îşi continue studiile în străinătate, Princeton, Harvard şi Cambridge fiind printre primele sale opţiuni.  

Un comentariu:

Ileana spunea...

Avem copii extraordinari! Daca ar fi sustinuti asa cum ar trebui, rezultatele ar fi mult mai bune. Din pacate, altele sunt prioritatile celor alesi sa conduca Romania.
O zi buna!