miercuri, mai 07, 2014

Uruguay pune bazele unei pieţe legale de marijuana

După ce, anul trecut în decembrie, Uruguay a devenit prima ţară din lume care a legalizat producţia, vânzarea şi consumul de cannabis, guvernul ţării sud-americane pune acum bazele primei pieţe legitime de marijuana din lume.

Regulamentul după care, începând de astăzi, în Uruguay, se poate creşte, consuma şi vinde planta cu efect halucinogen a fost făcut public recent. În anunţul privind publicarea acestuia, consilierul prezidenţial Diego Canepa a reamintit că statul va controla în totalitate piaţa de marijuana, începând cu preţul de comercializare. „Valoarea unui gram de marijuana vândut în farmaciile din piaţa reglementată va fi stabilit de biroul prezidenţial, prin intermediul agenţiei de control”, a declarat Canepa potrivit cnn.com.


Guvernul uruguayan a creat Institutul pentru Reglementarea și Controlul Cannabisului, iar preţurile propuse de acesta pornesc de la 20 de pesos uruguayeni (87 de cenţi, în dolari americani). Potrivit noului regulament, locuitorii ţării pot creşte până la şase plante de cannabis acasă şi pot produce maximun 480 de grame de marijuana pe an. Înfiinţarea de cluburi ale consumatorilor de cannabis care au între 15 şi 45 de membri este legală. Oamenii pot cumpăra cel mult 40 de grame de marijuana pe lună din frarmaciile autorizate de stat.

Legea nu le permie străinilor să vină în Uruguay pentru a consuma sau a cumpăra acest drog, întrucât fiecare producător, distribuitor, dar şi consumator din ţară trebuie să fie înregistrat legal. Preşedintele ţării, Jose Mujica, a declarat anul trecut că legalizarea cannabisului va duce la diminuarea traficului de droguri, prin stabilirea unui preţ mai mic decât pe piaţa neagră şi prin identificarea utilizatorilor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

asa ceva??