duminică, iunie 22, 2014

Organizațiile de romi se delimitează de Bercea Mondial

Reprezentanții asociațiilor de romi din Romania îl sfătuiesc pe președintele Traian Băsescu să nu mai stea de vorbă cu interlopii etniei.

„Noi îi sugerăm preşedintelui Traian Băsescu să stea de vorbă cu cei care reprezintă într-adevăr etnia romilor, nu cu interlopi gen Bercea Mondial şi alţii ca el. Mai credem că ar fi cazul ca preşedintele să angajeze un consilier care să-i prezinte situaţia adevărată a romilor din România”, a declarat Aurel Pascu, președintele Fundației Roma Unitate din Cluj, care a vorbit în numele mai multor organizații de romi, potrivit relatari de pe site-ul: citynews.ro.

Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul București și va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.



Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, după ce ar fi promis interventia pe lângă judecători pentru a-l scăpa de închisoare pe interlopul Bercea Mondial.

„La începutul anului 2011, după ce față de tatăl denunțătorului s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, denunțătorul i-a remis unui intermediar suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urmă și în schimbul promisiunii că banii vor fi remiși mai departe lui Băsescu Mircea, pentru ca acesta să intervină pe lângă magistrații învestiți cu soluționarea cauzei referitoare la infracțiunea săvârșită de tatăl denunțătorului și a altor cereri incidente în respectiva cauză", au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.
În total, potrivit procurorilor, familia lui Bercea Mondial i-au dat 600.000 de euro unui intermediar, iar la Mircea Băsescu au ajuns 250.000 de euro.

Traian Băsescu: „Nu a existat nicio intervenție a mea”

Președintele Traian Băsescu a declarat că nu a avut niciun fel de discuție cu privire la procesele pe care le are Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

„Aş vrea să vă precizez că niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discutie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei, sau, cel putin, aşa a fost lansată public. Fac un  apel public la orice poliţist, procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu - dacă a existat vreo interventie a mea pe această scară a anchetei să o facă publică.

Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea. Din câte ştiu, domnul Anghel a fost condamant la ani grei de închisoare. Asta arată că n-a existat o interventie,  iar dacă ea ar fi existat, eu fac un apel la poliţişti, procurori, judecători ca dacă vreunul a primit vreo interventie de la mine, să o spună public. Vă garantez că nu a existat o astfel de intenţie”, a declarat Traian Băsescu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is
required to get setup? I'm assuming having a blog like yours would cost a pretty
penny? I'm not very web smart so I'm not 100% sure.
Any tips or advice would be greatly appreciated.
Many thanks

Here is my webpage: zephyr range hoods - ,