miercuri, martie 25, 2015

Gazduiesc: Autovictimizarea si autocompatimirea

Autovictimizarea si autocompatimirea sunt cele mai distructive ganduri pe care le poate avea fiinta umana. Dialogul interior negativ, care duce la accesarea de emotii negative (tristete, disperare, depresie, sentimente de inutilitate, inadecvare, lipsa de sens, lipsa de motivatie, etc.), iti va intuneca existenta si iti va rapi sansa de a-ti trai viata cu adevarat. Tu este stapanul gandurilor tale, asa ca doar tu alegi ce si cum sa gandesti.
La ce te ajuta sa te autovictimizezi sau sa te autocompatimesti? Initial poate oamenilor le va fi mila de tine, dupa care te vor evita si vei ramane singur cu gandurile tale. Vei trai fiecare zi a vietii tale trist, apasat, nefericit, iti vei distruge relatiile cu cei din jur si vei fi din ce in ce mai izolat de tot ceea ce este frumos in viata.

De calitatea gandurilor tale depinde calitatea vietii tale. Cu ele iti creezi realitatea, ele determina daca si cat de fericit vei fi.
Renunta la a te mai considera o victima - pentru ca nu esti, renunta sa-ti mai plangi de mila. Ridica-te, scutura-te si mergi mai departe, orice s-ar fi intamplat. Depaseste neajunsurile si straduieste-te sa iti hranesti mintea doar cu ganduri constructive si pozitive.
Invins sau invingator in fata vietii, alegerea iti apartine!

sursa: Ursula Yvonne Sandner- facebook.com

Niciun comentariu: