miercuri, aprilie 15, 2015

Kovesi: Nu ma intereseaza ce spune Basescu

 De la altii: Andreea Munteanu

Am apucat şi ziua în care şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să-l trateze cu flit pe mentorul ei, Traian Băsescu. Într-un interviu amplu, ea declară că n-o interesează ce spune Băsescu, ba mai mult îi atrage atenţia că n-a fost deranjat nici în 2013, nici în 2014 de dosarele care aveau la bază denunţuri. Kovesi spune că practica denunţurilor e legalizată încă din 1968 şi că mai urmează o serie de dosare grele. Vă reamintim, Băsescu afirma recent că îi este silă de Kovesi, Coldea şi Livia Stanciu care ar "tortura" oamenii în arest preventiv în baza unor delaţiuni.


Cea de mila căreia plânge Băsescu, Elena Udrea s-a mai ales azi cu un cap de acuzare - procurorii ar fi intrat în posesia unor emailuri în care Tudor Breazu îi explica fostului ministru ce cheltuieli a făcut pentru partid. De aici, DNA a dedus că din banii negri, Udrea a sponsorizat PDL aşa încât o acuză acum inclusiv de spălare de bani.

Şi, Curtea Constituţională a soluţionat într-un mod neobişnuit contestatiile referitoare la votul din Senat în cazul lui Dan Şova. Astfel, Curtea obligă Senatul să publice în Monitorul Oficial decizia de respingere a arestării lui Şova. Este o cutumă nouă, nu s-a mai folosit până acum, explică preşedintele Senatului. El promite însă că va respecta decizia. Problema pentru Dan Şova ar fi că, odată publicată decizia în Monitor, ea ar putea fi atacată de orice instituţie şi astfel votul ar putea fi reluat.

Niciun comentariu: