miercuri, aprilie 15, 2015

Un membru al CNA a propus infiintarea unui fond al audovizualului


                                      Un membru al CNA a propus infiintarea unui fond al audovizualului


Cred ca propunerea este in principiu corecta si merita discutata si promovata. Iar dreptul la informare este un drept fundamental garantat constitutional. Cu cateva conditii totusi :
1. Criterii clare si transparente legate de procentul de emisiuni de stiri, culturale, educative incluse in grila unei televiziuni ( evident fara nicio cenzura asupra modului de prezentare a acestora)
2. Sprijinul sa nu se faca printr-o noua taxa platita de telespectatori - oamenii deja platesc abonamentul la societatea de cablu sau satelit ( si fortat si inutil o taxa pt TVR!)

3. Sprijinul sa se reflecte prin scutiri si deduceri de taxe si impozite - nu bani dati direct unei televiziuni (pt ca asta ar deturna total scopul initiativei) / pt asta e nevoie de clarificarea situatiei acelei ( sau acelor) televiziuni care deja au facut si fac evaziune fiscala avand aproape 100 milioane de RON datorii la buget
4. Nu cred ca o asemenea reglementare e bine sa fie aprobata prin Ordonanta de Urgenta! Acord politic in Parlament este singura solutie de durata!
Astept o dezbatere serioasa pe aceasta tema serioasa!

Niciun comentariu: