duminică, mai 10, 2015

Tente: roti si role


                                                                Tente, roti si role

Din cele mai vechi timpuri, de cand a fost inventata roata si pana in zilele noastre omul a fost intr-o continua cautare. Inventiile sunt cele care au dus si duc omenirea spre progres. Cred ca nu ma insel!
O inventie care a dus la dezvoltarea omenirii si a contribuit la dezvoltarea unor segmente importante ale vietii economice, in timp, a fost roata. Aceasta a dus si la dezvoltarea vietii sociale, pentru ca oamenii s-au putut deplasa, au putut descoperi locuri noi, datorita aparitiei si dezvoltari automobilului.

Rotile sunt azi indinspenasbile, atat in planul economic, cat si in plan social. Utilitatea lor a fost dovedita in sectorul economic si social, dar si in sectoare noi, precum in cel medical.

Sa ne gandim doar la modul in care sunt transportati pacienti cu afectiuni grave, persoane cu dizabilitati. Cum s-ar fi desfasurat transportul acestora? Singurul mijloc de deplasarea a acestor persoane il reprezinta carucioarele cu roti.

Daca mergem intr-un hipermerket nu ne gandim ca acel carucior este consecinta unor inventii, care ne usureaza transportul produselor pe care noi le achizitionam.

Utilitatea rolelor, a rotilor si al altor dispozitive ce au la baza cele doua inventii sunt in completarea nevoilor de transport, zi de zi.

Rotile si rolele au patruns si in industria de mobila, vezi exemple pe tente.com/ro-ro. Multe din obiectele masive au roti sau role pentru a face cat mai usor transportul acestora sau deplasare in incinta respectiva.

Rotile si rolele sunt alese in functie modalitatea in care vor fi utilizate,atunci cand sunt create, trebuie avut in vedere greutatea ce urmeaza a fi sustinuta. Cand se creeaza rotile sau rolele se ia in calcul greutatea si calea de rulare pe care acestea va trebui sa o suporte. Rezistenta crescand odata cu cresterea greutati pe care urmeaza sa o suporte.

Nu se neglijeaza nici calea de rulare pentru rolele sau rotile ce urmeaza a fi create, luandu-se in calcul rezistenta la uzura a suprafetelor. Este cunoscuta rezistenta la frecare pentru a da o viata lunga rotilor sau rolelor create.


Pentru firmele de productie si nu numai, mobilitatea reprezinta foctorul cel mai important in desfasurarea activitatilor, rotile, rolele fiind accesori de neinlocuit.

Daca discutam despre role si roti trebuie stiut faptul ce ele sunt de doua feluri : fixe si mobile. In functie de greutatea pe care o va transporta si destinatie acestea au dimensiuni variate.


Despre aceaste inventii minunate (role si roti) se poate scrie foarte mult, datorita utilizari in foarte multe domenii si, a prezentei in viata fiecaruia dintre noi. Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi beneficiat sau sa beneficieze in continuare de beneficiile acestei inventii. Rotile si rolele sunt o inventie care ne-a usurat viata.


Cine poate sa-si imagineze, in ziua de azi cum si-ar desfasura activitatea curenta in absenta rotilor sau a rolelor. Eu, personal nu pot nici sa-mi imaginez asa ceva.

Omenirea a evoluat si datorita acestei inventii. Pentru a vedea modele de roti si role va invit sa vizitati tente.com/ro-ro


Din blogosfera romaneasca va doresc o zi usoara.


Niciun comentariu: