vineri, iunie 12, 2015

Cursuri pentru dezvoltare profesionala la Protrain

 La ce va ganditi voi cand auziti cursuri? La facultate? La chestiuni teoretice care in aparenta sunt dificil de pus in practica, in viata de zi cu zi! Daca, ganditi in acest sens, in opinia mea, reiese faptul ca anii de facultate v-au marcat. Poate ca aveti motivele voastre sa ganditi in acest fel.
Dar, atunci cand auziti despre cursuri de dezvoltare profesionala? La ce va ganditi?
Va spun ca exista si altfel de cursuri, decat cele de la facultate. Cursuri care sunt necesare si in marea lor majoritate sunt orientate catre partea aplicata.
Daca va veti intreba, de ce sunt utile? Am sa raspund in cateva cuvinte! Pai:

Atunci cand dati (sau va inscrieti) la o facultate, n-are importanta profilul acelei facultati si nici forma de invatamant. Nici macar daca e de stat sau la privat!
Asadar, daca dati si intrati la o facultate, habar nu aveti, la acel moment, unde veti profesa si daca veti profesa in acel domeniu, dupa licenta si masterat, chiar daca unii au aceasta dorinta de a profesa pe domeniul in care se pregatesc in anii studentiei. Stiti vorba aceea romaneasca : "nu-i pentru cine se pregateste este pentru cine se nimereste"...este un pic cam fortata, dar merge!
Deci, ca sa n-o mai lungesc, cursurile pentru dezvoltarea profesionala, se pot face si daca aveti un job sau chiar daca aveti idee spre ce domeniu va indreptati. Nu strica! nu face rau nimanui un pic de experienta.

Se intampla ca uneori sa facem o activitate, un lucru dar nu avem calificarea legala. Legal nu am putea face ce oricum face, asa ca va trebui sa alegem cursul care ni se potriveste si sa il finalizam, cu diploma respectiva.

Acum, facultatea dureaza minim trei ani, nelund in calcul si masteratul, iar un curs este cu mult mai scurt. Asadar, pentru cei care gandesc ca-i timp pierdut, am alungat si aceasta motivare.
De multe ori cursurile sunt gratuite. Deci, trebuiesc cautate, in principal acestea sau cele cu costuri mici.

In alta ordine de idei, cursurile pot deschide perspective noi in cariera pe care vi-o doriti. Stii sa faci mai multe decat altii.


Sunt unii care atunci cand aud despre cursuri se gandesc imediat la niste chestii intelectuale, cu grad ridicat de perceptie, nu? Ei, va zic eu ca sunt cursuri normale, din acest punct de vedere. Pai, un curs de instalator, exista? Da! Si...ce ar fi atat de dificil.

Acum, sunt si cursuri ceva mai ridicate, cum ar fi cele gasite de mine pe site-ul protrain.ro. cele in domenii precum:
- management (Managmentul afacerilor, expert achizitii publice, expert accesare fonduri europene, evaluator proiecte, competente profesionale)

- marketing si vanzari ( manager marketing, strategii si tehnici de negociere, manager vanzari, metode si tehnici de vanzare)

- comunicare ( managementul conflictelor, asistent manager asistent relatii publice si comunicare, tehnici de comunicare eficienta)


Toate aceste cursuri de dezvoltare profesionala, vin ca o manusa pentru voi, cei carora m-am adresat absolventi de facultate sau studenti. Sper sa va fi convins sa va inscrieti la un curs pentru dezvoltarea profesionala.

Niciun comentariu: