joi, octombrie 29, 2015

Capcanele democratiei.

Capcanele democratiei.

Stim, de la stramosii nostrii latini, ca ministru inseamna ( pe romaneste ) -servitor- de la a servi. Deci, in cazul in care vecinul ma refuza in a ma ajuta la curatenia casei, apelem la ministru. Probabil si din aceast motiv ne permitem sa denigram pe cei alesi- daca sunt servitorii nostrii ! 
Am vazut tragedia din Franta ( ciocnirea a doua masini ) cu moartea a 40 de persoane. Guvernul si presedintele in alerta. Si ce mai pot face dupa un fapt consumat ?  Sau ancheta in cazuul tragediei din Muntii Apuseni. Se pare - spun unii - nu Iovan este de vina: trebuie sa gasim unul viu si sa-l pedepsim ! 



Tot din principii democratice, multe tari ale lumii au abandonat pedeapsa cu moartea. In acest caz, descreieratul din Norvegia care a omorat zeci de copii si tinerii, poate muri in libertae. E normal ? 
Pe americani ii stimez: ne sfatuiesc sa abandonam pefeapsa cu moartea, dar ei se fac ca ploua. Rezultatul? Daca apare un imbecil dornic de crime, fie il impusca politistii, fie isi zboara singur creerii, deoarece nu scapa de pedeapsa cu moartea. Mi se pare perfect logic. Cum s-ar spune in perceptele religiose: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.

Niciun comentariu: