duminică, noiembrie 08, 2015

"Lasa ca merge si asa"

"Lasa ca merge si asa" este un principiu care conduce vietile multor oameni in peisajul autohton. Ne pricepem sa carpim, sa gasim solutii de moment, sa reactionam doar in situatii de criza si apoi cadem din nou in capcana autosuficientei pentru ca ne plictisim sa luptam, ne resemnam si mergem mai departe ... "lasa ca merge si asa".
Ne lipseste de multe ori vointa, motivatia si perseverenta de a cauta neincetat sa evoluam, sa nu ne multumim cu compromisurile si jumatatile de masura. Ne mintim pentru ca ne este lene sa reactionam si doar cand chiar nu se mai poate, facem si noi ceva. Insa oare facem suficient sau doar trecem peste un moment de criza sau un hop emotional?

Tot ceea ce am scris se aplica in toate domeniile vietii noastre: in relatiile de cuplu, de prietenie, in dedicarea la job, in situatiile pe care le acceptam la locul de munca, in felul in care aratam sau ne pasa de sanatatea noastra, etc.
In loc sa reactionam doar atunci cand nu mai suportam, oare nu ar fi mai profilactic sa rescriem complet acest principiu disfunctional "lasa ca merge si asa"? Sa il ingropam undeva in negura istoriei si sa ne castigam demnitatea umana - asta inseamna sa nu mai acceptam compromisuri, lucrurile prost facute, carpelile, mediocritatea, ci sa cautam excelenta personala si sa nu ne mai multumim niciodata cu mai putin decat putem si meritam.



Niciun comentariu: