vineri, ianuarie 15, 2016

Asigurarea de transport CMR

Bine v-am regasit,

Am un prieten sofer profesionist care in urma cu vreo doi ani, a avut un accident cu masina pe care o conducea. Un camion incarcat cu marfa, pe care trebuia sa o duca de la Bucuresti la Vatra Dornei. Din nefericire, iarna fiind, a derapat si s-a rasturnmat cu camionul plin cu marfa intr-o prapastie. In urma impactului, camionul a luat foc si marfa a ars in intregime. Dupa acest eveniment tragic, care a insemnat spitalizarea lui, pentru o perioada destul de lunga, s-a adresat asiguratorului pentru a primi despagubirile. Bineintels ca dupa ce asiguratorul a intocmit actele.
Surpriza vine acum, marfa nu fusese asigurata! Asigurarea era doar pe camion. Asigurarea de raspundere pentru marfa transportata, era in responsabilitatea companiei ce efectua transportul si, din neglijenta, se pare, nu incheiase polita de asigurare.

Asadar, asiguratorul a facut plata despagubiri pentru camion, nu si pentru marfa. Suma era destul de maricica. Ma refer la valoare marfi transportata si arsa in intregime. In urma evenimentului de care v-am spus, proprietarul marfi, a deschis un proces, pentru a-si recupera daunele de la compania de transport, ce care era obligata sa faca asigurarea de transport. Prietenul meu, fiind in acest caz, martor in proces si prezentandu-se la diferitele anchete si instante, a ramas fara serviciu.

Acum, vine si sfatul meu pentru cei care lucreaza in acest domeniu, atentie la acest tip de asigurare. Asigurarea CMR, pentru cei care fac transporturi de marfuri nationale si internationale cu vehicule, va poate scuti de complicatii. In respectiva polita de asigurare CMR, sunt clar mentionate situatiile de distrugere sau avariere a marfurilor ce urmeaza a fi transportate.

Stiu, ca mai exista firme, care se ghideaza dupa vorba: "Las' ca merge si asa!" . Asa, probabil a procedat firma la care era angajat prietenul meu si ati citit ce s-a intamplat. Daca, respectiva firma, ar fi avut asigurari de transport CMR, pentru camioanele pe care le trimitea in cursa, nu se mai ajungea in situatia de a se judeca.

Probabil, ca exemplul meu, ii va pune pe ganduri pe unii soferi, care risca si pleaca la drum fara o polita de asigurare CMR.

Ce este o asigurare de transport CMR, cred ca ati inteles! In incheiere va invit sa aruncati un ochi pe site-ul www.progresivasigurari.ro, pentru a vedea si alte tipuri de asigurari: asigurari CASCO, asigurari agricole, asigurari constructii si montaj, asigurarea locuintei, etc.

Niciun comentariu: