luni, ianuarie 04, 2016

Colectiv, colectiv...


Cam seamănă această tânără generaţie, high tech, dar depersonalizată şi manipulată în colectiv, cu borgii ăia...
"We are the Borg. Your biological and technological distinctivenesswill be added to our own. Resistance is futile."
Oare ?

Când a fost incendiul şi după aceea toată nebunia cu ‪Colectiv‬, dar mai ales când am văzut cum turmele hipstereşti scandau la unison Colectiv, Colectiv, aveam o senzaţie de deja vu.
De unde mai auzisem de Colectiv?
Acum, când Paramount Channel ne oferă un regal de multe ore de Star Trek (filmele), mi-am adus aminte de unde am mai auzit de Colectiv.
Colectiv era numele comunităţii teribile a acelor monstruoşi şi depersonalizaţi borgi.



Fotografia postată de Bogdan Duca.Bogdan DucaCând a fost incendiul şi după aceea toată nebunia aia  cu ‪#‎Colectiv‬, dar mai ales când am văzut cum turmele hipstereşti scandau la unison #Colectiv, #Colectiv, aveam o senzaţie de deja vu.

sursa: Bogdan Duca




5 comentarii:

e-provincia spunea...

Cred că vă înșelați. Generația tânără e mai cinică puțin, dar departe de imbecilismul de care am dat noi dovadă timp de 26 de ani. Și nu mă refer la ăia din galeriile de fotbal și nici la ăia care n-au luat bacul. Mă refer la ăia mulți cu mintea brici, preocupați de a realiza ceva, ăia care peste 10 ani o să fie clasa aia de mijloc pe care acum nu o avem pentru că noi nu am fost în stare să o creăm.

florentin spunea...

Un mare ''colectiv'' a avut interesul sa se faca mult tam-tam pe seama intimplarii de la acel ''eveniment''.Tragedii s-au intimplat multe in 2015(accidente de munca, de circulatie,etc)dar nimeni nu le-a amplificat in asa masura.

axasport spunea...

Uniformizarea, impunerea unei conştiinţe colective, depersonalizarea (exceptând codul vestimentar- şi chiar şi borgii erau diferiţi din punctul acesta de vedere- aveau apărăţele diferite), sunt totuşi ambiţii care ne-au însoţit în ultima sută de ani: că vorbim de comunism, nazism, hippies, hipsters şi ce o să mai urmeze.

pagina de autor spunea...

"Colectiv" mai inseamna si Cooperativă Agricolă de Producție. De aici si colectivizarea agriculturii.
Nu stiu daca am inteles bine, spuneti ca tanara generatie este manipulata ? Eu cred ca da.

bazarnews spunea...

Asta este guvernul impus de marile corporatii si bancile straine si guverneaza pentru binele lor nu al romanilor.Asa se intampla cu guvernele impuse nu alese.II doare in cot.La sfarsitul anului se vor intoarce la salariile lor de mii de euro lunar si isi vor adauga la CV functia avuta in acest guvern.Unde sunt acum "tinerii frumosi si liberi"?