luni, februarie 01, 2016

Jucarii pentru copiii de toate varstele pe nichiduta.ro

 
        
    

    
        Pentru copiii de peste 4 ani varietatea jucariilor este mare. „Tabla pentru desene 3D magnetica” este un suport multifunctional ce asigura cadrul exersarii abilitatilor plastice, a manipularii instrumentelor de desen si scriere, ii dezvolta creativitatea. Ochelarii 3D ca accesoriu inclus permite vizualizarea desenelor si intr-o alta dimensiune. „Tabla dubla pentru copii Easel for Two” este suportul perfect pe care acestia pot atasa cifre, litere, alte elemente ce contin magneti, dezvoltandu-si abilitati de manipulare a elementelor mici, recunosc cifre, litere, cuvinte, culori si elemente din natura in forma miniaturala. „Trenuletul alfabet de insirat Melissa and Doug”
contribuie cu succes la dezvoltarea muschilor mici ai mainii, cunoasterea sau recunoasterea culorilor, a elementelor din natura, a literelor si a ordinii acestora, dar si posibilitatea de a compune cuvinte scurte prin alaturarea literelor adecvate. O alta activitate educativa poate fi realizata cu ajutorul seturilor de stampile grupate pe teme: animale, mijloace de transport, alfabet. Dintre acestea mentionam:” Set de stampile Pui de animale domestice”, „Set de stampile Vehicule”,” Set de stampile Alfabet”, etc. Pentru fetitele sau baietii din aceasta categorie de varsta (4-6 ani) pot fi achizitionate jucarii si jocuri ce contribuie la dezvoltarea atentiei voluntare, a abilitatilor practice, a simtului estetic si a imaginatiei. Dintre aceste tipuri de jucarii precizam cateva variante: „Tabla magnetica mozaic”, „Forme de Insirat”, „Set pentru sortat si numarat - Oceanul” sau „Sa construim cifrele!” cu ajutorul acestor jocuri si multe altele asemanatoare cei mici isi dezvolta creativitatea, diferite abilitati motrice si increderea in sine.
                Pentru copiii cu varste de peste 7 ani se pot achizitiona de pe nichiduta.ro jocuri prin care acestia sa isi dezvolte creativitatea, imaginatia, pot face mini experimente pentru a descoperii principii ale fizicii, ale chimiei si implicit isi dezvolta o gandire creativa, inteligentele multiple ocupandu-si timpul liber cu activitati adecvate varstei. Dintre jocurile din aceasta categorie putem mentiona: „Poligoane colorate - set 450 buc”; „Prima mea cutie de experimente Legile”; „Set experiment cristale albastre”; „Puterile Apei”;” Experimente pentru acasa - Telecabina”; „Experimente cu magneti”; „Balanta de precizie cu greutati” si „Greutati pentru balanta - cifre”
            Un loc aparte il reprezinta jucariile creative ce se adreseaza baietilor si fetitelor. Aceste jocuri sporesc increderea in fortele proprii, contribuie cu succes la dezvoltarea atentiei voluntare, a creativitatii si implicit ofera posibilitatea petrecerii timpului in mod agreabil cu activitati potrivite varstei. In aceasta categorie se inscriu jocurile tip puzzle, cu un numar mare sau mic de elemente, cu dimensiuni potrivite copiilor de 3-4 ani, dar si celor de 10-12 ani, sau jocurile de imbinare a elementelor pentru obtinerea intregului. Dintre acestea mentionam: „Puzzle Animalute – covoras”; „ Puzzle - Mickey Mouse „ ; „Puzzle 3D - Bacanie”; „Puzzle 2 in 1 - Jake si piratii” ; „Castelul din Poveste”; „Castelul Dragonului”; „Colaj mozaic Jungla  ”; „Colaj mozaic Flori „; „Set AndreuToys creeaza broasca testoasa 3D” si multe altele.
            Daca doriti sa oferiti un cadou adecvat copiilor cu varste de peste 6 ani, va sugeram sa alegeti pentru fetite: „Gentuta cosmetice Frozen „ sau „Geanta portofoliu artist fashion design”, in timp ce baietii vor fi foarte incantati de jocuri cum ar fi: „Set accesorii pompier” sau „Proiector imagini spatiale sau cu animale marine”; „Proiector corpuri ceresti si navete spatiale”; „Jucarie Morbs Blind Bag” sau puteti opta pentru „Aventuri in aer liber- Lanterna de noapte”.
            Un loc aparte il ocupa jucariile lego. Acestea se comercializeaza si on line in seturi cu dimensiuni diferite, cu numar de piese si accesorii diferite, potrivite pentru diferite nivele de varsta. Atuurile acestor jucarii tip lego constau in faptul ca sunt foarte rezistente, ofera diverite posibilitati de jocuri creative, pot fi utilizate de un singur copil sau se pot juca in grup sau in perechi si au o calitate deosebita a finisajelor. Dintre jucariile lego adecvate copiilor cu varste de 2-4 ani mentionam: „Camion pentru gunoi „; „Palatul exotic al Jasminei „ sau ; „Prima mea gradina zoologica Duplo”; Primul meu santier de constructii”; „Supermarket LEGO DUPLO „; „Marele castel regal”; „Statia de benzina”; „Setul de trenuri de LUX” si multe altele.
            Pentru copiii cu varste de peste 7 ani jocurile lego reprezinta o provocare continua de a realiza diferite combinatii inedite de elemente specifice imaginii de ansamblu sau alte variante creative. Dintre jocurile lego pe care le recomandam copiilor de peste 7 ani precizam cateva variante:” Iaht de croaziera cu delfini” ; „Castelul romantic al Cenusaresei”, „Grand Hotel Heartlake „ sau „ Casuta de pe plaja”, „Coliba de pe munte” si multe alte variante.
            Dupa cum bine se paote observa jucariile sunt variate si ofera o serie de beneficii pentru dezvoltarea personalitatii copiilor. Oferindu-le o activitate interesanta, potrivita varstei, ii veti feri cu siguranta de efectele gastilor de cartier, a statului prea mult la computer si implicit al plictiselii. Daca un copil este mereu stimulat prin activitati fizice si intelectuale potrivite se va desvolta cu o personalitate puternica, isi va gasi drumul drept in viata si va fi mereu preocupat de lucruri frumoase. Daca la o prima vedere alegerea potrivita a jocurilor si jucariilor nu este importanta, efectul acestora se resimte in dezvoltarea ulterioara a celor mici. Incercati sa fiti parinti responsabili si pentru timpul liber al celor mici, nu doar de activitatile de tip scolar ale acestora si rezultatele obtinute. 

Un comentariu:

Bink Cristina spunea...

Pentru ca jucandu-se, copii se distreaza si invata in acelasi timp.