luni, mai 13, 2013

Fauna politica nu-i in pericol de disparitie!


In statiunea Baile 1 mai, aflata la doi kilometri de Baile Felix, se gaseste "Lacul cu nuferi". Este locul unde creste o floare unica in Romania. Zona este protejata prin lege si considerata rezervatie naturala.  Se presupune ca semintele acestei flori au fost aduse aici de pasarile calatoare si s-au dezvoltat datorita apei termale. Frumusetea nuferilor este cea care atrage privirea pe luciul apei!
Acolo mai traieste melcul de apa calda si un peste numit rosioara lui Racovita, specii pe cale de disparitie!
Cu siguranta ca autoritatile locale si centrale "fac eforturi" pentru a conserva aceste daruri ale naturii, dar nu au fondurile necesare pentru asa ceva. Si, acum prioritatea numarul unu sunt: seminarile, dezbaterile, conferinte, etc.... pentru adoptarea unei "fantastice constituti si a unei regionalizari magice" care ele singurele vor salva in final si aceste daruri ale naturii. Basca vor genera ele si-o crestere de PIB...
Fauna politica nu este in pericol, dar ca sa nu dispara melcii si rosiori politici" trebuie urgent modificata constitutia si "regolanizata" Romania si atunci suntem salvati!!!

PS...intre timp darul naturii a cam disparut:(

Un comentariu:

Anonim spunea...

din cate stiu eu lacul a secat, pacat!