luni, septembrie 09, 2013

Actiunile Gabriel Resources

Dupa zeci de urcari in ultimii ani, actiunile Gabriel Resources se prabusesc pentru prima data! 

Acţiunile Gabriel Resources s-au prăbuşit luni cu până la 70% la bursa din Toronto, după ce au deschis la 1,1 dolari canadieni pe unitate, compania recomandând la începerea şedinţei tranzacţionarea cu prudenţă.
Titlurile Gabriel Resources au coborât la un minim de 0,43 dolari pe unitate, cu 70% mai jos decât cotaţia de deschidere.

Ulterior, cotaţiile s-au întors până la 0,57 dolari pe acţiune, iar scăderea s-a limitat la 61,2%, la ora transmiterii acestei ştiri.
Imediat după deschidere titlurile au urcat uşor la 1,11 dolari, pentru ca apoi să coboare brusc până la 0,45 dolari pe unitate.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că soluţia pentru proiectul Roşia Montană este respingerea în regim de urgenţă a acestuia la Senat, apoi şi la Cameră, adăugând: "Şi cu asta, basta!".

Ponta a spus că, având în vedere poziţiile exprimate de grupurile politice, soluţia în cazul acestui proiect este de a fi respins urgent la Senat, iar apoi şi la Camera Deputaţilor.
Premierul a mai spus că în cazul proiectului Roşia Montană a dorit ca Guvernul să nu aibă o răspundere asupra acestuia, pentru a nu plăti despăgubiri, însă a precizat că "în mod sigur" compania canadiană va intenta un proces şi cel mai probabil se vor plăti despăgubiri.
Anterior, preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni că el consideră că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut şi, în opinia sa, acesta ar trebui respins, el apreciind că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

3 comentarii:

ilion spunea...

Valeuuuu ce tragedie...la cati bani au castigat astia...

Anonim spunea...

ROMANIA ADEVARATA E IN STRADA! UNITI SALVAM ROSIA MONTANA! VENITI CU NOI!!!https://www.youtube.com/watch?v=0atw2_Z6Opk

Valentin Hornicar spunea...

Ideea este ca manifestatiile din strada nu sunt ale partidelor politice nici ale vreunui politician. Sunt are societatii civile. Si nu vrem sa se asocieze - in sensul de joint venture, de mixare, de amestecare - politicul.