duminică, septembrie 22, 2013

Gem de prune!

Simt miros de gem si prune uscate... Aud fosnetul fanului uscat si parca a mustului cum fierbe... Vad lumini galbene iesind din ochii rotunzi ai bostanilor... Mi- am cumparat o boanda ca sa ma asortez perfect cu decorul! 
Maine imbratisez Romania mea frumoasa!
Iar voua va urez o duminica placuta si linistita!
PS. Reteta acestui gem e foarte simpla, populara si de ce sa nu recunoastem este foarte economica. De asemenea gemul de prune este nelipsit din camarile romanilor. Asadar, la 6 Kg de prune fara samburi se pun 2-2,5 kg de zahar, zeama de la o lamaie plus 400-500ml de apa.
Se pun prunele curatate intr-o oala si se stropesc cu zeama de lamaie pentru a-si mentine o culoare fumoasa in timpul fierberii si sa fie impiedicata zaharisirea.

Se adauga zaharul si apa, se amesteca, dupa care se pun la fiert la foc mic.
Fierberea se face, cum am spus la foc mic sau la cuptor si se incheie cand gemul este legat si are o culoare frumoasa.


Niciun comentariu: