vineri, octombrie 18, 2013

Provocare cu motoare

Titlul acestui articol spune totul. Adica, am primit o provocare pe o retea de socializare de la o amica din online. Amica m-a provocat sa scriu un articol despre motoare electrice. Nu-i o leapsa cum se mai procedeaza prin blogosfera romaneasca.
Bineinteles ca am apelat la internet, nefiind un specialist in acest domeniu! Si, m-am documentat cu ce am avut la indemana:)
In cautarile mele, am gasit un site, de fapt e un magazin online si sa stiti ca nu a fost greu de gasit, deoarece site-ul e bine indexat! Il gasesti rapid. Sidelectro, caci despre ei este vorba, este un distribuitor autorizat al marcilor Bega Electromotor Timisoara si Precizia Sacele. Nu stiu, daca voua cititorilor acestui blog, va spune ceva cele doua marci. Eu am inteles ca sunt doi producatori de traditie din Romania!
Ce am mai retinut eu despre motoarele asta electrice. Sunt de mai multe feluri: motoare electrice monofazate, motoare elctrice trifazate, motoare electrice pentru ridicat.
Motoarele elctrice pot fi grupate pe categorii: motoare de curent alternativ si motoare de curent continuu. Aceasta clasificare se face dupa tipul de curent electric ce le parcurge. Oricare ar fi tipul unui motor electric, toate sunt construite din doua parti: un rotor si un stator.
Rotorul este acea parte mobila a motorului care este plasata de obicei in interior.
Statorul , fiind partea fixa care se afla in exterior si include bornele de alimentare, carcasa, infrastructura statorica si armatura feromagnetica statorica.
 Stiu, am intrat in niste detalii mult prea tehnice si s-ar putea sa va plictisesc, dar trebuie cumva sa impresionez. Va amintiti, doar v-am spus din titlu! Este o provocare, cu motoare electrice!
Eu sper ca acest articol o va multumi pe amica mea si mai spun ca aceste motoare electrice sunt prezente cam peste tot in jurul nostru, dar nu ne dam seama! Masima de spalat, este actionata de un motor electric? Daa! Liftul, pe care il folosim in fiecare zi, este actionat de un motor electric? Da! ...si cate mai sunt!!
Din blogosfra romaneasca va doresc sa aveti o zi frumoasa!

3 comentarii:

inna spunea...

si amica ...ce-o zis??:))))

albertflorentin spunea...

...in privat, pe mess:)))

inna spunea...

bine ;)