vineri, februarie 14, 2014

Asa ceva pe strazile din New York

Edi Palaghita a plecat în Statele Unite în 1995, de când avea doar 12 ani. Și chiar dacă era destul de mic atunci, a rămas legat de România prin două mari pasiuni. Mai întâi au fost surprizele din gumele de mestecat ale anilor `90
Acum are o nouă dragoste cu care face furori pe străzile New York-ului - Dacia 1300.
„Țin minte de când eram mic mă pasionau mașinile, îmi plăcea să le desenez și am desenat Dacia lui mama cu tot cu șurubelniță care ținea geamul să nu cadă. Așa era românul, făcea tot felul de improvizații pe vreamea aia.

Când mergeam sus la bunica în Poiana Brașov, stăteam pe bancă lângă vilă și mă uitam la mașinile care treceau pe acolo”, povestește brașoveanul pentru newsbv.ro.
Ideea de a-și cumpăra o Dacia i-a venit în urmă cu mulți ani. I-a fost greu să găsească un model în Statele Unite, însă până la urmă a dat norocul peste el. Un prieten l-a ajutat să-și cumpere o Dacia, iar după câteva reparații și modificări a scos-o la plimbare.
„Dacă ai vedea cum se uită lumea la Dacie… Am venit într-o zi de la muncă și erau două bătrâne în fața ei și nu le venea să creadă că e Dacia. Se uitau la număr, la embleme. Capătă mai multă atenție decât Camaro, pe bune”, a mai povestit Edi pentru newsbv.ro și promite că o va filma în Times Square, în Brooklyn și alte locuri faimoase din New York.
Ca si concluzie: Cu  siguranta nu e Dacia de la noi, facuta cu sloganul "las-o bre ca merge asa!". Era pentru export, facuta cu simt de raspundere. Si una peste alta, bravo lui ca se mandreste cu un lucru care-l reprezinta! Aici, in tara noastra frumoasa, cumparam din import, ca sa sustinem economia altor state si ne plangem ca e criza!


Niciun comentariu: