duminică, februarie 23, 2014

Eu tot nu inteleg...ce vrea?

Cu oricate alifii s-ar unge situatia creata de cateva zile in USL , eu tot nu pot intelege ce vrea , ce face si ce spune Crin Antonescu ; nu inteleg ce strategie are si mi-e teama ca nu sunt singurul care nu intelege . Poate ca nu sunt eu suficient de sensibil la subtilitati … Observ si cum se crapa, in fisuri lungi si inguste , statuia pe soclul careia scrie Klaus Iohannis ; pentru ca, atata vreme cat a tacut si a zambit enigmatic, parea ca poate conduce nu numai Romania ci chiar si Germania, pe cand, dupa ce a inceput sa vorbeasca , am inceput sa ma intreb daca domnia-sa chiar pricepe ca guvernarea nu este un „menage-a-trois ”, aranjament in cadrul caruia sotul – albit la tample – sa o someze pe doamna rubiconda sa aleaga intre el si amantul mai tinerel ( cu care o perioada a vietuit fara probleme ) ca altfel se rupe lantul de iubire !
Mai vin si vreo doi senatori liberali – tacuti ca niste lebede si anonimi si ei pana astazi – si spun ca in actualele conditii este musai ca Partidul National Liberal sa abandoneze cuibul guvernarii si sa lase tortul de ciocolata in frigider , ca pe ei nu-i mai intereseaza ! Pai , pe ei nu , ca nu-i da nimeni afara din Parlament , dar pe la filiale au deschis usa, sa intrebe ? Discutiile pe tema numararii pe degete a vicepremierilor sunt de-a dreptul puerile in tabara liberala – fiecare are alta explicatie si alta parere ; nu par sa observe si nu pare sa-i deranjeze ….
Dincolo de toate , am si o suparare particulara la adresa lui Crin Antonescu : nu este elegant si nu este inteligent sa afirmi ca partenerul tau de guvernare se adreseaza „gloatelor ” , in timp ce tu , obraz subtire , te adresezi unui public mult mai elevat ! La o privire atenta , este previzibil ca multi dintre cei „ elevati ” or sa voteze in primavara cu noua alianta din jurul PSD-ului, parte dintre ei cu meserii asa-numite liberale ! Abia asta ar trebui sa-i ridice lui Crin Antonescu niste semne de intrebare …

Niciun comentariu: