joi, februarie 20, 2014

Hochei: Rusia-Finlanda 3-1

Echipa Rusiei a pierdut cu 3-1 duelul cu Finlanda, părăsind patinoarul în huiduielile publicului.
Gazdele își puneau mari speranțe în echipa lor, plină de vedete din NHL, hocheiul fiind de departe cel mai popular sport de iarnă din Rusia, iar unul dintre cei mai mari fani ai naționalei este chiar președintele Vladimir Putin.
Ilya Kovalchuk a deschis scorul repede în partida din ”sferturi”, spre deliciul miilor de suporteri ruși, însă finlandezii nu s-au lăsat impresionați și până la finalul reprizei a doua au marcat de trei ori.
În ultima parte a meciului, rușii nu au putut să treacă deloc de extraordinarul portar Tuukka Rask, care a avut aproape 40 de intervenții reușite.

 ”Nu pot să explic cum mă simt. Sunt gol pe interior. Dezamăgirea este tot ce am acum. Nu ne-am ridicat la nivelul speranțelor oamenilor”, a spus căpitanul rușilor, Pavel Datsyuk, după meci.
Finlanda, care s-a clasat pe locul trei la Jocurile Olimpice de la Vancouver, în urmă cu patru ani, a marcat prin Juhamatti Aaltonnen, Teemu Selanne și Mikael Granlund.
Rușii, care se consideră stăpânii mondiali ai hocheiului, nu au mai câștigat titlul olimpic de pe vremea URSS-ului, ultimul mare succes venind la ediția din 1988, de la Calgary.
Finlandezii se vor confrunta în semifinale cu rivalii lor de moarte, suedezii, care au învins lejer Slovenia (5-0).
În celălalt duel pentru un loc în ultimul act își vor încrucișa crosele cele două mari forțe ale hocheiului nord-american: Canada și SUA.

Americanii au trecut cu 5-2 de Cehia, în timp ce slecționata frunzei de arțar s-a impus foarte greu, scor 2-1, în fața curajoasei echipe a Letoniei. Cele două echipe s-au întâlnit în finala olimpică de la Vancouver, canadienii având câștig de cauză atunci.

Niciun comentariu: