vineri, februarie 21, 2014

Putem sa stingem lumanarea de la capatul USL-ului

Cu un ton sobru si ferm a iesit Crin Antonescu in conferinta de presa , anuntandu-ne ca agonia mai dureaza si putem sa stingem lumanarea de la capataiul USL-ului , ca sa nu se consume ceara , pentru inca vreo cateva zile. Deciziile luate ieri de Partidul National Liberal sunt aparent menite sa marcheze divortul de social-democrati – ca se intampla astazi , ca se intampla luni , este neimportant . Este bine pentru PNL sa paraseasca guvernarea , prefacandu-se ca sunt usuiti in mod salbatic din cuibusor? Crin Antonescu pare sa nu aiba o strategie pentru perpetuarea in guvern ci numai pentru propria lui alegere in functia de Presedinte . Planul ar putea sa fie : situarea in turul 1 al prezidentialelor pe locul 2 , destul de aproape de candidatul PSD ( virtual , deocamdata) si castigarea alegerilor in turul 2 , cu sustinerea masiva a ceea ce se autodefineste “DREAPTA ”( adica partiduletele Udrea – Basescu , Neamtu , MRU, Pavelescu , adaugati ciorchine pe trupul firav al PNL-ului – toti au susurat ca l-ar sustine in turul 2 , daca este cazul ) . Cu aceasta onorabila proptea vrea Antonescu Crin sa culeaga laurii victoriei? Este mai elegant asa ?

Ar fi cateva lucruri care mi-au atras atentia din ultimele iesiri ale distinsului prezidentiabil :
-sugereaza ca este mai important pentru domnia-sa sa-si desfaca o bere si sa sparga niste seminte privind la un meci din nu stiu ce liga , decat sa se vada cu premierul si sa convina in sfarsit asupra miscarilor din Guvernul Romaniei ; mi s-a parut o enorma si , as spune , o penibila aroganta aceasta contrapunere – meci de fotbal / versus guvernarea tarii si nervii nostri pusi pe bigudiuri
-afirma despre un senator al Romaniei , pe care nu eu l-am pus pe lista si nu eu l-am inghesuit in optiunile publicului , ci domnia sa insusi , ca este – textual –UN NATARAU , si-l da afara din partid . In treacat fie spus , propunerea lui Iliesiu era rationala , daca era cineva dispus sa inteleaga . Si mai buna era propunerea moderata a lui Tariceanu , din care ambele partide ieseau bine
-someaza PSD-ul sa desfiinteze DEINDATA alianta USD , pe care acum cateva zile nu o contesta , ci spunea ca este chiar fireasca , dar o contesta acum, ca a mai citit o data Protocolul ; deci , nu este liber in USL la crosetat aliante , dar este liber la DESFACUT aliante – pentru asta Protocolul inchide ochii cu gingasie , mai ales daca artizanul desfacerii este Crin Antonescu
-si mai este , stupida , minciuna cu Chitoiu,care de fapt “A FOST DEMISIONAT ”si nu a demisionat pur si simplu , chipurile ca sa se ocupe de partid ; drept pentru care , in spiritul dreptatii , de ieri i s-a retras si aceasta atributiune . Este vizibil cu ochiul liber ca ministrii care vietuiau in armonie cu premierul au fost sanctionati . I se pare lui Antonescu Crin ca mergea mai bine guvernarea daca se alergau pe holuri ministrii liberali si cei social-democrati , si-si puneau pasta de dinti pe clante?

P.S. Observ ca tot mai multi imbratiseaza teoria conform careia bunicutele de la tara ar putea confunda USD cu USL ; inteleptii astia au fost vreodata la tara , ca sa vada cum voteaza bunicutele ? Dar daca , pe acelasi principiu , incurca PNL-ul cu PDL –UL , ce-ar fi de facut ? Eu spun sa le trimita Antonescu Crin o scrisoare si PDL-istilor si sa le solicite sa-si schimbe sigla , ca sa nu se produca alte nenorociri !

2 comentarii:

Anonim spunea...

n ultimul timp nu am putut urmari emisiunile TV. Asta si din cauza ca Antenaplay imi cere sa dau 10 lei pe luna abonament ca sa vad in reluare anumite emisiuni. Si tot am observat ca Antonescu bate campii. Asa ca… eu consider ca domnul Radu Tudor are dreptate. Oricum, sa risti sa aduci la putere extrema dreapta UDMR-ista doar pentru ca tu ai chef sa fii mare si tare, mi se pare o idiotenie.

bazarblog spunea...

Dar de ce nu la propus pnl de la inceput pe Iohanis ministru de interne sau il puteau numi ministrul justitiei asta e asa ca un motiv ca sa iasa de la guvernare ca sa se intoarca la basescu , o sa vedem sub ce cupola va candida antonescu si cand va mai ajunge pnl la guvernare si la presedentie . Si sper ca va mai dura mult timp pana cand pnl va mai castiga poate ca le urmeaza ca ci la PNTCD petru ca asta is doresc pnl-isti si ce iti doresti s-ar putea sa se si intample si de doresc mult succes (multe succesuri)