sâmbătă, februarie 15, 2014

Se poate si la noi!

O școala privată din Brașov va fi prima unitate din din   învățământul românesc, care începând cu anul 2016, va fi dotată cu un parc fotovoltaic propriu, care îi va furniza toată energia necesară.
   “Printr-o investiție de 14 milioane de euro, campusul școlii noastre va ajunge să cuprindă două clădiri independente din punct de vedere energetic, clădiri ce vor găzdui întregul ciclu de învățământ, de la clasa întâi și până la ultima clasă de liceu”, a declarat Nandor Santa, președintele fundației școlii particulare.

De asemenea, arhitectul Robert Farczadi, care a realizat proiectul, a explicat că întregul campus este integrat  în peisajul natural, cu zone de studiu luminoase și umbrite corespunzător, amplasate într-o ambianță cu suprafete vegetale ample, inclusiv un acoperiș înierbat complet.



Campusul se va întinde pe o suprafață de 4 hectare și va prezenta clase modulare, o bibliotecă, o sală de mese și concerte, sală și teren de sport, piscină acoperită, pistă pentru biciclete, precum și cămine pentru profesori, elevi și pentru personalul auxiliar. 

Planul de afaceri pentru această investiție va fi finalizat în cursul lunii martie iar sursele de finanțare au fost deja identificate, astfel că în luna aprilie a anului viitor va începe construcția proiectului, iar în anul școlar 2016-2017 portile sale se vor deschide pentru elevii claselor V-VIII.


stirea a aparut pe YahooNews

Niciun comentariu: