luni, februarie 10, 2014

Victor Rebengiuc...La multi ani!

Azi, 10 februarie, pe canalul TVR, in ziua in care cunoscutul actor Victor Rebengiuc face 81 de ani, se va difuza spectacolul:  „O scrisoare pierdută“, de Ion Luca Caragiale, piesa in care marele actor interpreteaza rolul lui Stefan Tipatescu.
Si, TVR 2, face acelasi lucru omagiindu-l pe Victor Rebengiuc prin difuzarea unei piese din Arhiva de Aur a Televiziunii Romane, piesa preluata de la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra“.
Telespectatorii vor putea urmari la TVR 2 si in mediul online pe TVRplus.ro, tot azi, 10 februarie, de la ora 19.10, piesa „O scrisoare pierdută“, in regia unei mari personalitati artistice care a marcat teatrul romanesc in ultimului secol – si, anume: Liviu Ciulei.
Sursa foto: adevarul.ro

O scrisoare de amor trimisă de un „becher“, persoană importantă, unei doamne respectabile din lumea bună, tulbură liniştea din „capitala unui judeţ de munte”, în preajma alegerilor.
În interpretarea personajelor comediei spumoase scrise de IL Caragiale, lui Victor Rebengiuc i se alatura alti maesti ai teatrului romanesc: soţia sa, Mariana Mihuţ, Fory Etterle, Petre Gheorghiu, Dem Rădulescu, Mircea Diaconu, Octavian Cotescu, Jean Reder, Simion Hetea, Ştefan Bănică.

Niciun comentariu: