marți, martie 18, 2014

A fost...

A fost ziua maghiarilor " de pretutindeni ". Ma rog, cum mai spuneam undeva pe aic pe blogul meu, ei cred ca aceasta zi este unica pe mapamond si numai a lor. Dar un lucru mi sa parut cumva curios. Spre cinstea lor, maghiarii au " vorbit prostii " cum s-ar spune dar nu au creeat neplaceri organelor de ordine.
Dar ceva mi s-a parut curios. La toate " defilarile " indiferent de nuanta si mod de prezentare, nu retin sa fi vazut : poltitisti sau jandarmi. In schimb, demonstratia : noua dreapta sau veche ( nu sunt sigur cum o chiama ), era flancata de politisti. Organele de ordine au considerat mai periculosi pentru siguranta societatii, defilarea romanilor , decat a maghiarilor ?

Un comentariu:

axasport spunea...

a sti ca sarbatorilor lor “iredentiste” din 15 martie si 20 august sint la fel de “iredentiste” precum zilele de 1 decembrie si 24 ianuarie sarbatorite de romanii stabiliti in strainatate.
Propune si guvernului american timpenia ta sa o aplice la fiecare cetatean american care are si a 2a cetatenie.
Oamenii ca tine dor. Noua Dreapta are idei asemanatoare……..
Si nu exaspera sint roman de la nastere,ma consider roman si voi ramine chiar daca am dupa sotie si cetatenia maghiara(ei uite ca si noi de 59 de ani de cind sintem casatoriti traim in armonie spre disperarea citorva ca tine).