miercuri, martie 19, 2014

Bangkok, orasul picant

Orasul misterelor si al aventurii, al placerilor interzise si gusturilor picante, Bangokok-ul nu poate decat sa te fascineze si sa-i ramai captiv mult timp dupa ce l-ai parasit. Eu, unul va recomand sa va incepeti aventura cu o oprire la Silom Vilage, locul in care toate traditiile acestei tari vor fi dezvaluite pe intelesul vostru, de turist european, dornic sa descopere tainele Unui continent minunat, ASIA. Aici veti putea gusta mancaruri traditionale, veti asculta ritmurile muzicii acestei tari, veti putea cunoaste arta si mestesugurile si, de asemenea veti putea lua parte la un spectacol cu obiceiuri traditionale . Dansuri, care spre surpriza vostra se vor incheia cu o vizita a elefantilor in mijlocul vostru, al spectatorilor. Iar, daca aceasta apropiere a gigantilor nu va va speria, va recomand sa va interesati la hotel unde puteti merge sa vedeti ritualul de spalare a elefantilor si unde puteti solicita o calatorie pe spatele unuia dintre ei.

Daca sunteti curajosi, puteti vizita orasul cu barca, pe raul Chao Phraya, si veti descoperi o alta fata a orasului, sistemul de canale si casele multora dintre locuitorii acestei metropole. Este un oras al contrastelor, in care veti vedea bogatia cu temple si sculpturi, dar si saracia din cartierele vechi.
Plimbarea pe rau, va poate arata templul WAT ARUN, in toata splendoare lui, unul dintre cel mai renumit din oras( sunt in jur de 400) . Tot plimbandu-va pe rau, va veti putea intalni cu comercianti care isi plimba marfurile cu barca sau cu pluta. Sunt oferte de fructe exotice, suveniruri si chilipiruri!
Cum Thailanda nu o poti vizita fara sa gusti toate combinatiile de chili, usturoi si curry, amestecurile de orez si delicioasele fructe de mare sfatul meu este ca pe perioada sederi sa uitati de alte preparate culinare.
O lectie importanta: Bauturile cele mai delicioase sunt alcoolizatea. De asemenea ceaiurile sunt la mare pret fie ca sunt verzi, de lamaie sau negre, cu gheata, zahar sau cu lapte. Da, ati citit bine, cu lapte!

Un comentariu:

Kristi spunea...

Mi-ar place să vizitez acest oraș.