luni, martie 17, 2014

Biciclisti si bicicliste

Un amic imi spune in urma cu cateva zile: "observ ca pe strada sunt din ce in ce mai multi biciclisti si bicicliste".
Curios, am intrebat daca e de bine sau e de rau.
Raspunsul primit: " intr-un fel ma bucur, dar pe de alta parte nu-mi prea convine."

Si, am inceput sa ma gandesc, cum sta situatia, dar din punctul meu de vedere.

Deci, in urma cu multi ani mersul pe bicicleta era ceva recreativ. Te dadeai cu bicicleta prin parc, iar bicicleta putea fi oricare. Nu prea conta modelulu. In plus, din ceea ce imi amintesc, cu bicicleta se mergea mai mult la tara, deoarece traficul era redus .

Imi amintesc ca putini colegi foloseau bicicleta. In ultima vreme insa vad tot felul de biciclete in jurul meu. Si, eu ca si alti am inceput sa ma intreb de unde aceasta “invazie”. O fi vorba de vreo ieftinire a acestui mijloc de transport? O fi vorba poate de faptul ca el, in sine, este cu mult mai ieftin decat oricare alt vehicul ? Sau e vorba de aschimbarea de mentalitate?

Eu unul merg pe a doua varianta. Si zic de ce.

Acum, internetul este plin de anunturi de genul VAND bicicleta pliabila strida  sau vezi aici: pret biciclete . De ce se vind asemenea biciclete? Simplu: oamenii devin din ce in ce mai pretentiosi. Nu mai merg pe bicicletele vechi, acum se vrea una mai buna, mai "cool" si oricum nu ajungi la costurile pe care le ai cu o masina ( benzina se scumpeste iar de la 1 aprilie si, nu-i pacaleala). Este evident ca-i mai ieftin transportul in comun.
Ar mai fi, un lucru care ma uimeste: sunt din ce mai multe bicicliste. De ce oare merg ele cu bicla? Simplu, le place, pentru ca devine un mod de a trai.
Pacat ca la noi nu sunt incurajati oamenii sa foloseasca acest mijloc. Pe langa partea cu poluarea, mai e si partea cu drumurile:
In final, zic ca ma bucur sa vad biciclisti si bicicliste pe strada si va invit la o calatorie cu biciclete Kross :)

2 comentarii:

borceablog spunea...

pare ca incepem si noi sa gandim mai ecologic, ca sa zic asa!

bazarul lui albert spunea...

mie imi plac cel mai mult si mai mul biciclistele:)