joi, martie 27, 2014

Gradinita Helikon, din Calarasi

Papusile, masinile, casutele miniaturale si sofisticate, colectiile de firma - oricat de dorite ar fi ele de copii, nu dezvolta nimic! Doar reflexul de colectionar si nevroza achizitionarii urmatoarei piese din serie.

Cele mai bune gradinite isi provoaca in permanenta copiii: le pun la dispozitie materiale diverse si ii invita sa gandeasca! Nu le dau copiilor pe tava lucruri "de-a gata", nu ii tin la tv, nu fac doar memorizari si colorat. Ii ajuta pe copii sa gaseasca intrebuintari noi, sensuri noi, sa alcatuiasca ansambluri inedite, pornind de la materiale nefinisate.


In Gradinita Helikon, copiii din Calarasi au sansa acestei stimulari. Pentru ca, actul didactic inseamna stategie: ei, educatorii, "conspira" in fiecare zi: cauta idei care sa ii surprinda pe copii, care sa le incite simturile, imaginatia si puterea de a vedea dincolo de uzual si stereotipuri.
Chiar ma gandeam la asta cand mergeam prin gradinite....Stiu si eu cum e cu "reflexul" de colectionar.Sunt o adevarata sursa de documentare pentru mine!:)
Din blogosfera romaneasc va doresc s-aveti o zi plina de soare, cu multe bucurii si pofta de joaca!!!:)

3 comentarii:

all.florentin spunea...

Fetita mea merge la gradinita catolica si are parte de tot ce ai scris tu mai sus. In fiecare zi ne surprinde cu ceva nou. Succes celor de acolo in ceea ce fac!

florentin spunea...

felicitari si mult succes in ceea ce faceti!

Anonim spunea...

The products you use should comply with the state laws. With the economy getting to be tighter by the day, most folks are
reconsidering employing professional carpet cleansing solutions.
Antoaneta has been editing Fast - Klean news articles for 6 years.


my web site - carpet cleaning in kyle texas tx ()