sâmbătă, martie 08, 2014

Intelepti despre 8 Martie

Multa vreme m-am tot intrebat:....De ce, tocmai 8 si luna Martie? Am cautat sa vad ce spune, Google:
,,8 martie – de cand exista ziua femeii? Cand a devenit ea oficiala?" Am putea spune ca Ziua femeii! Ziua mamei se serbeaza inca de pe vremea grecilor antici. In fiecare primavara, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai tarziu, in Anglia anilor 1800, a fost mentionata “Duminca mamei”, serbata in a patra duminica de la inceperea Postului Pastelui.
In anul 1909, la 28 februarie, in Statele Unite, s-a serbat la nivel national Femeia in urma unei initiative a Partidului Socialist American. Initiativa a fost preluata in 1910 si in Europa, in cadrul Internationalei Socialiste reunite la Copenhaga. Prima zi s-a tinut la 19 mai 1911 in Germania, Austria, Danemarca si in alte cateva tari europene. Data a fost aleasa de femeile germane pentru ca, la aceeasi data, in 1848, regele Prusiei a trebuit sa faca fata unei revolte armate si a promis ca va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

Nea Google, mai are si alte pareri despre aceasta zi de sarbatoare, dar mie nu mi-a dat un raspuns satisfacator,  asa ca ,am cautat si in lumea spirituala, sa vad ce parere au marii Intelepti ai timpurilor!Dar inainte de a intra in subiect,voi reda una din pildele regelui Solomon:''Planurile pe cari le face inima atarna de om,dar raspunsul pe care-l da gura vine dela Domnul.''(Pilde 16;1)
-Ce putem intelege la prima vedere din aceasta pilda?
Foarte simplu; Daca Divinitatea doreste sa ne dea in vileag gandurile ascunse, o va face fara ca noi sa ne putem opune,si mult mai mult de atat, omul nici macar nu realizeaza,ce vorbeste,ce scrie,ce aude,ce vede!
Exemplul cel mai concret il aduce 'NeaGoogle,care spune: ''Am putea spune ca Ziua femeii, Ziua mamei se serbeaza inca de pe vremea grecilor antici. In fiecare primavara, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor''..Idolatrie in carne si oase,asta,eu o spun,din urmatoarele:
,,Fiindca n-ati vazut nici un chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului, la Horeb, vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre,ca nu cumva sa va stricati,si sa va faceti un chip cioplit,sau o infatisare a vreunui idol,sau chipul vreunui om sau chipul vreunei femei, sau chipul vreunui dobitoc de pe pamant,sau chipul vreunei pasari care sboara in ceruri,sau chipul vreunui dobitoc care se taraste pe pamant,sau chipul vreunui peste care traieste in apele dedesubtul pamantului. Vegheaza asupra sufletului tau,ca nu cumva, ridicandu-ti ochii spre cer,si vazand soarele,luna si stelele,toata ostirea cerurilor,sa fii tarat sa te inchini inaintea lor si sa le slujesti;caci acestea sunt lucruri pe care Domnul Dumnezeul tau, le-a facut si le-a impartit ca sa slujeasca tuturor popoarelor, subt cerul intreg. (Deuteronom 4;15..19)

Ziua 8-a,luna 3-a...Porunca 8:Nu fura;Porunca 3:Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert; ca nu va lasa nepedepsit Domnul pe acela,ce ia numele lui in desert.
In alta ordine de idei,8 si 3,constructia lor este identica.Singura cifra inchisa 8-ul,iar daca il ''culci'' seamana foarte bine cu infinitul,sau cu niste ochelari din epoca in care a inceput emanciparea!Nu voi intra in lumea ''geometriei'',deoarece este o poveste mai mult decat lunga.Ceea ce vreau sa scot in evidenta este cu totul altceva.

"Cine poate gasi o femeie cinstita? Ea este mai de pret decat margaritarele. Inima barbatului se increde in ea,si nu duce lipsa de venituri.Ea ii face bine,si nu rau,in toate zilele vietii sale.Ea face rost de lina si de in,si lucreaza cu maini harnice.Ea este ca o corabie de negot;de departe isi aduce painea.Ea se scoala cand este inca noapte,si da hrana casei sale,si imparte lucrul de peste zi slujnicelor sale.Se gandeste la un ogor,si-l cumpara;din rodul muncii ei sadeste o vie.-Ea isi incinge mijlocul cu putere,si isi oteleste bratele.Vede ca munca ii merge bine,lumina ei nu se stinge noaptea.Ea pune mana pe furca,si degetele ei tin fusul.Ea isi intinde mana catre cel nenorocit,isi intinde bratul catre cel lipsit.Nu se teme de zapada pentru casa ei,caci toata casa ei este imbracata cu caramiziu.Ea isi face invelitori,are haine de in subtire si purpura.Barbatul ei este bine vazut in porti,cand sade cu batranii tarii.Ea face camasi,si le vinde,si da cingatori negustorului.Ea este imbracata cu tarie si slava,si ride de ziua de maine.Ea deschide gura cu intelepciune,si invataturi placute ii sunt pe limba.Ea vegheaza asupra celor ce se petrec in casa ei,si nu mananca painea lenevirii.Fiii ei se scoala,si o numesc fericita;barbatul ei se scoala(ridica in picioare),si-i aduce laude zicand:
"Multe fete au o purtare cinstita, dar tu le intreci pe toate.Desmierdarile sunt inselatoare,si frumusetea este desarta,dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata.Rasplatiti-o cu rodul muncii ei,si faptele ei s-o laude la portile cetatii."(Pilde 31;10....31

Demnitatea unei femei este mult mai de pret decat toate avutiile de pe pamant! O femeie care isi arata goliciunea in fata lumii, cu toata parerea de rau, sunt nevoit sa spun ca, acea femeie nu stie ce inseamna demnitatea si onoarea unei femei! Dintodeauna au fost femei ''usoare'', dar niciodata nu atatea ca in zilele noastre! Libertatea femeilor,a creat acest haos de nedescris !Cu toata parerea de rau, realitatea vorbeste de la sine, iar cei care nu baga de seama ce se petrece si de ce se petrec lucrurile astfel, acestia, pot fi numiti:....Oameni-Morti!

Niciun comentariu: