joi, martie 20, 2014

Masterchef, reteta lui Dorin Stan

Dorin Stan, un concurent, în vârstă de 46 de ani, șomer, a reușit să impresioneze până la lacrimi jurații concursului „MasterChef”. Acesta a pregătit o prăjitură speciala cu cu bulion, care pe vremea comunismului era servită de cofetării sub numele de: „Casnica”.
Aceasta e rețeta prăjituri:
Ingrediente:
300 g de zahăr
400 ml ulei
4 linguri de bulion (aproximativ 100g)
o lingură de amoniac stins
2 ouă

2 linguri smântână
900 g făină
Crema se face cu următoarele ingrediente:
1 litru de lapte
8 linguri rase de griș
250 g zahăr pudră
200 g unt moale
esență vanilie după gust
500 g de gem de prune
100 g nuci prăjite
Modul de preparare al foilor:
Ingredientele se pun într-un vas și se amestecă până se omogenizează. Se adaugă treptat făină și se frământă până se face aluatul moale cât să-l întindeți foi. Lăsați coca timp de câteva minute la „odihnit”. Faceți patru foi și puneți-le pe rând la cuptor, la o temperatură de 180 de grade, timp de 12 minute.

Crema:
Fierbeți laptele și în timpul acesta adăugați treptat grișul amestecând în continuu. Când se îngroașă închideți și lăsați la răcit. Mixați untul cu zahar pudră, adăugați treptat crema rece și adăugați vanilie după gust.
Ungeți prima foaie cu jumătate din cremă. Amestecați apoi gemul cu nucile și ungeți a doua foaie. Acoperiți cu a treia foaie și ungeți și cu restul de cremă. Puneți și a patra foaie. Lăsați la temperatura camerei până se înmoaie, apoi băgați la frigider.
SURSA: bucatariairinei.ro

Niciun comentariu: