sâmbătă, martie 29, 2014

"Podului lui Dumnezeu"


Deşi este al doilea că mărime din Europa, trebuie să spunem că acesta este singurul pod natural de pe bătrânul continent pe care se poate circula (vezi drumul de jos).Mii de şoferi trec peste acest pod în fiecare zi, fără să ştie că traversează un adevărat monument al naturii. Podul se află pe drumul care leagă reşedinţa judeţului Gorj, Târgu Jiu, de Drobeta Turnu Severin, pe varianta Baia de Aramă. Podul se află exact lângă primăria Ponoarele. 
Potrivit site-ului: romania-redescoperita.ro, podul s-a format prin prăbuşirea unei părţi din tavanul unei peşteri.
De-o parte şi de alta a "Podului lui Dumnezeu" se află lacurile carstice Zătonul Mare şi Zătonul Mic. Zătonul Mare seacă pe timp de secetă, apa sa ducându-se într-o peşteră subterană. Toamna, atunci când apele revin la suprafaţă, pe lac poposesc raţe sălbatice. Podul lui Dumnezeu


Despre Zătonul Mic se spune că este fără fund, deoarece niciun scufundător nu a reuşit să-l atingă. De fapt, lacul este o prelungire a Peşterii Bulba.
Din cauza circulaţiei autovehiculelor şi a fenomenului de îngheţ-dezgheţ, există riscul prăbuşirii acestui pod. Aşadar, vizitaţi-l cât mai aveţi timp! 

Un comentariu:

all.florentin spunea...

Doua cuvinte: SUPERB, PACAT!
explicatie; ca exista asa ceva
ca nu este exploatat turistic!