marți, martie 25, 2014

Politica hahaitului

Politica hahaitului … adica e vorba de politica externa a Romaniei! Sub inteleapta conducere a lui Traian Basescu si politica interna si politica externa au aceeasi marca … Cei zece ani de mandat sunt impartiti egal intre stropseala si hlizeala! Acestia au asezat debandada si artagul peste toata Romania . Cu toate acestea, detestat in tara si dispretuit peste hotare, el totusi MAI VREA, lui inca NU I-A AJUNS si-o mai pune de-un partid, mai incearca c-o Miscare … In modul cel mai nesabuit cu putinta , dupa cei zece ani de absenta din politica externa, lui i se pare totusi ca NUMAI ASTA I-A MAI RAMAS si nimeni nu-i poate lua ultima si spectaculoasa jucarie ! Si atunci, vrea si la Bruxelles, dar nu prinanalfabeta de fisa, ci la summit-ur si la conferinte ,si la simpozioane, sa-l vada lumea, sa se traga in poze, iar bataia pe umar a Angelei Merkel sa-i dea iluzia ca exista …
Solicita vreunui argat„gentuta cu pozitia externa a Romaniei , dar nu se consulta niciodata cu Ministrul de Externe sau cu Primul Ministru, pentru ca ,nu-i asa? EL STIE MAI BINE !
Fara vreun dialog, fara sa mai invete si altceva in afara smecheriei joase pe care o deprinsese inca de dinainte de 1990, utilizandu-si consilierii ca sa-si lustruiasca pantofii , animat strict de interesul propriu ( singurul motor care-i mai face sa-i zvacneasca sangele in vene ), de-o vulgaritate socanta, revansard pana la absurd si ticalos pana la moarte, nu ar fi avut cum sa rezolve macar problema minora , „obiectivul marunt ”, intrarea in spatiul Schengen.
Pentru ca, orice obiectiv public benefic, cere, in rezolvarea lui, macar crochiul, daca nu conturul ferm al unui barbat de stat; niciodata insa, si in nici un fel  Traian Basescu nu a prezentat trasaturile unui barbat de stat. Indiferent cat de mult s-ar stradui pratevista Andreia Esca!  Intr-un fel, el nu a coborat niciodata de pe vas – a continuat sa traiasca in acea lume inchisa -singura pe care reusise sa o cunoasca in amanuntele ei intime – si si-a carat cu el aceasta cochilie desueta peste tot, incercand sa vare in burta Biruintei mai intai Bucurestiul ai mai apoi intreaga Romanie .
Consecinta fireasca, in Romania rebranduita de Traian Basescu unii barbati de stat ia asigurat un sejur la Jilava .

3 comentarii:

all.florentin spunea...

Basescu a reusit rara performanta de a fi primul sef de stat roman jignit public de un sef de stat francez !

alexasport spunea...

Inca una tare de tot de-a lui Sova .
Stiti ca pe tronsonul Sibiu Deva al autostrazii exista un lot de 22 de kilometri , intre Saliste si Cunta , in lucru , dat unei firme italiene . Firma are probleme tehnice mari , alunecari de pamant impresionante plus un tunel lung de sapat , sunt in intarziere .
Ce solutie adopta genialul Sova ?

bazarblog spunea...

Păi, cum să nu hamaiască Băsescu, când de pe urma altui (prost ;) ) obicei caracteristic, hahaitul ( ha-ha-ha !!! )s-a ales cu vreo 300 de ha