miercuri, martie 05, 2014

Povestea cu Belgia si CCR-ul

Poveste cu Belgia, spusa azi de Zegrea, e adevarata dar inexacta, "ca nu stim daca era mai bine cu guvern sau fara guvern...", in Belgia. Dar a mai spus ceva interesant Zegrean, azi si anume ca CCR nu poate demite un guvern prin urmare Basescu nu are temei real in faptul ca el nu numeste ministri Guvernului Ponta 3 din cauza ca la CCR e depusa o contestatie. Asa ca Ponta poate sa reuneasca azi cele 2 camere sa il suspende pe Basescu pentru nesemnarea decretelor si in 24 de ore treaba e rezolvata dar pentru asta trebuie sa ai si curaj . Zegrean ia dat o mana de ajutor lui Ponta cand a spus ca vor analiza saptaman viitoate cererea depusa de PDL si PMP. Asa ca Victor Ponta are acum argumente solide sa ceara suspendarea lui T. Basescu . Daca saptamana viitoare basisti din CCR nu vin la sedinta si nu se face cvorum de sedinta ca sa mai intamplat asta ?
Iar treba cu asumarea raspunderi e o tampenie mai mare ca, casa! Pai si asumarea va fi contestata la CCR de PDL .O sa stea Ponta iar dupa Basescu care o sa spuna ca nu poate numi ministri pana ce asumarea nu va fi rezolvata de CCR? Acum se vede slabiciunea lui Ponta in fata lui Basescu .Ponta sta cu dreptatea in mana si plage la televizor ca Basescu nu respecta constitutia .Asa premier slab nu sa pomenit in 24 de ani.Au 64 % plus liberali sa puna mana sa il suspende pe Traian Basescu  azi, deseara isi pune guvernu si dupa parlamentul renunta la referendum si treba e gata .Ponta are parghi dar e prea fricos sa le foloseasca .ARE DECIZI ALE CCR CARE SPUN CLAR DACA BASE NU VREA SA SEMNEZE INCALCA GRAV CONSTITUTIA.Nu se spune acolo ca Basescu este obligat sa astepte rezolvarea unei sesizari la ccr in cazul de fata ci se spune ca basescu e obligat sa numeasca cu sau fara sesizari la CCR.

PS. Acest articol a fost programat sa fie publicat diseara! Situatia fiind in desfasurare, este posibil ca anumite afirmatii sa nu-si mai aiba sens...

Un comentariu:

albert.florentin spunea...

cu adevarat s-a rezolvat inrtr-un fel...
o zi buna!