vineri, martie 28, 2014

Vacanta de Paste

Acum, nu ca ar fi un lucru rau, dar din ce in ce mai multa lume se gandeaste la vacanta. La vacanta de Paste! In ultima vreme tintele care au fost tari foarte-foarte indepartate au devenit ma rare! Oamenii vor acum sa redescopere, sa vada lucruri noi si obiceiuri din zona invecinata tarii noastre sau chiar din zonele mai putin mediatizate, de pe la noi. Este si curiozitatea mea, nu numai a lor, si sunt de acord cu ei! Da, ma refer la noi, romani, strainii care au trecut si ei prin criza financiar-economica, nu ne prea intereseaza!

Acum cand ne gandim sa plecam in strainatate uitam sa tinem cont de un lucru: Eu, am vizitat tot? Ce se mai putea vizita in tara asta? Oare au aceleasi obiceiuri si traditii, ca noi?
Va intreb si eu, cati dintre voi ati vizitat Bulgaria? Nu pun intrebarea asta decat celor care au iesit de mai multe ori din tara! Spre destinatii exotice! Cati dintre voi stiti de: sunny beach Bulgaria ! Pai, sa va zic eu niste chesti: "este cea mai mare statiune de pe litoralul bulgaresc. sunt peste 150 de hoteluri ! De asemenea, exista o multime de restaurante, baruri, cluburi, Multe au fost deschise de curand, ceea ce a face ca statiunea sa fie cunoscuta ca avand cea mai vie viata de noapte."
Am avut o prietena din Constanta. Eu imi alint prietenele cu diverse apelative: blondo sau bruneto, creato sau roscato. Pe ea o alintam dobrogeanco si ea imi tot repeta: sunt bulgaroaica. Si eu continuam: dobrogeanca bulgaroica!. Nu se supara, stia ca eu zic asa in gluma, insa multi chiar nu stiau ca si in Bulgaria exista Dobrogea. E vorba de Cadrilater! Hai, ca n-am sa intru in detaliile istorice:)
In incheierea acestui articol zic sa va aruncati un ochi pe aceste: oferte Turcia sau aceste oferte Bulgaria 2014
Parerea mea e ca sunt accesibile, e aproape si, de Paste e tocmai perioada potrivita, pentru o minivacanta prin vecini!
PS. Inca nu am fost in Turcia, dar sper sa o fac cat mai curand posibil. Primavara asta nu, dar in viitor, sper sa fie mai bine :)
       In Bulgaria am fost de multe ori si, eu unul am fost multumit si nu am patit ce au patit acei cetateni romani si masinile lor...


Din blogosfera va doresc sa faceti o alegere potrivita pentru acest Paste!


3 comentarii:

Anonim spunea...

prefer Grecia!

freshblog spunea...

si eu tot Grecia, la manastirile de acolo e foarte frumos im perioada Pastelui!

albertflorentin spunea...

si, in Bucovina e frumos de Paste, sa stii!