sâmbătă, martie 22, 2014

Vinurile româneşti ajung la Hong Kong

România îşi va reia participarea la expoziţia internaţională de vinuri care este organizată anual, în luna noiembrie, în Hong Kong. Acest anunţ a fost făcut de vicepremierul guvernului Liviu Dragnea, precizând că şeful Executivului acestei regiuni a promis că se va implica în promovare vinurile româneşti, în special a celor roşii, pentru că "îi plac".

La finalul întâlnirii pe care a avut-o cu şeful Executivului regiunii administrative speciale Hong Kong, C. Y. Leung, vicepremierul român Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării şi al Administraţiei Publice, care se află într-o vizită oficială de lucru în această zonă, a declarat că, în noiembrie, România îşi va relua participarea la expoziţia de vinuri care are se desfăsoară anual în Hong Kong.


"Am stabilit ca România să participe la expoziţia care va avea loc în noiembrie, cu un pavilion serios, şi domnul Leung mi-a promis că va promova vinurile româneşti, pentru că îi şi plac, în special vinurile roşii", a spus vicepremierul României.
Dragnea a mai menţionat faptul că C. Y. Leung i-a precizat două mărci de vinuri româneşti preferate, dar nu a vrut să le facă publice.
Deci, pentru viticultorii este o oportunitate să-si valorifice productia de vin!
"Mi-a zis două mărci din România, dar nu le pot spune mass-media, însă este o veste bună, pentru că sunt cunoscute", a afirmat Dragnea.

Vicepremierul român a mai precizat că în această regiune sunt preferate vinurile roşii, dar sunt apreciate totodată şi vinurilor albe.
Referitor la expoziţia anuală, el a amintit că, anul trecut, România nu a fost prezentă la această manifestare "din diverse motive", dar din acest an, se intenţionează reluarea participării.

"Hong Kong este cel mai mare hub de vinuri, cea mai mare platformă de promovare şi de tranzacţionare a vinului din lume şi există facilităţi foarte mari. Pot fi aduse vinurile aici cu zero taxe, faţă de altă parte, şi de aici pot fi preluate şi vândute ieftin şi foarte eficient în zonă", a precizat Dragnea.
În ceea ce priveşte costurile susţinerii şi amenajării unui stand pe care România va trebui să-l aibă în spaţiul expoziţional, Dragnea a declarat că acestea nu sunt mari, iar beneficiile sunt net superioare acestora.
"Câştigurile versus costurile la această expoziţie sunt mult mai mari", a mai afirmat vicepremierul.
Vicepremierul româ Liviu Dragnea, se află, în perioada 20-26 martie, într-o vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, de la Bucureşti, din 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern din Republica Populara a Chinei şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul si-a  început activitate în decembrie 2013.

SURSA: mediafax.ro

2 comentarii:

florentin spunea...

asta e de bine!

borceablog spunea...

cred ca sunt tare bune vinurile care vor ajunge acolo!