marți, aprilie 29, 2014

COSR, o miza uriasa

In urma cu vreo 3-4 ani stateam intr-o cafeneaua de la receptia Novotel din capitala si asteptam pe un amic. La o masa apropiata o fata cunoscuta. Era Alin Petrache nimic deosebit, doar ca domnul primeste sau da un telefon nu mai imi amintesc exact. si, nu mai stiu clar, daca era deja presedinte la FRR, cred ca era, dar nu asta-i subiectul, dialogul a fost unul halucinant. Petrache l-a agresat verbal pe interlocutorul sau care ar fi facut jocuri de culise impotriva lui la FRR, violenta verbala a dlui Alin Petrache m-a socat. Erau amenintari, parca si cateva cuvinte mai grele, retineti –totul  in public si, oricine il putea auzi, vorbea aatat de tare si raspicat. In plus ce nu mi-a placut e ca nu ii dadea omului ala nicio sansa sa se apare. nu prea erau argumente si fapte in discutie, mai mult chestii auzite de petrache de la unul si altul. nu prea parea fair – play, dar Petrache deja ii pusese gand rau si doar se racorea acolo in public!

Eu ma si, gandeam – dom’le omul ala poate chiar i-a facut rau, dar sa il convoace in felul asta la telefon si intr-un loc public, ce-i asta? Si, intr-un mod atat de agresiv cu amenintari si cuvinte grele. Mi-a ramas intiparit in memorie lucrul astasi imi e clar ca este un om dintr-o bucata si nu sta la compromisuri si alintari, ceea ce nu e rau in Romania de azi, dar sa faca ce a facut el public si, in felul in care a facut-o, nu mi se pare potrivit pentru un presedinte COSR.



In opinia mea, COSR e o miza mult prea mare pentru ca mafia politico-economica s-o lase asa, la voia intimplarii. Vin alegerile, iar sportivii de prestigiu sunt cam singura categorie de pe meleagurile noastre care se mai bucura de incredere din partea romanilor, care or mai merge pe la vot!. Cam toti candidatii au legaturi mai mult sau mai putine cu mafia amintita, dar Alin Petrache e reprezentantul ei integral. Deputat, fiu de “mogul” imbogatit din afaceri cu statul, responsabil cu parteneriatul Gold Corporation prin care a compromis si imaginea nationalei de rugby – iata cateva “calitati” pentru care e bine sa nu-i acordam credit acestui personaj.

2 comentarii:

alindd spunea...

excelent descrisa gingasia ministrului godzilla :)

alindd spunea...

excelent descrisa gingasia ministrului godzilla :)