joi, aprilie 24, 2014

Detest generalizarile din ziua de azi!

Detest generalizarile. Si, teoriile ieftine de salon despre "societatea de azi". Societatea de azi ca si cea de ieri, ca si cea de maine, e formata din oameni cu diverse idei fixe. Doar ideile lor fixe difera in timp, nu oamenii in sine.
La fel si cu unicitatea, indiferent ce ai face esti la fel de "unic" sau "unica" precum oricare altul sau alta.
Oamenii de obicei iti confera rolul pe care tu ti-l asumi, constient sau nu.
Vrei sa ii fii partener in toate - mai bune sau mai putin bune. Dar, daca asta vrei, comporta-te ca atare: nu ca entitate fragila, diafana si nepamanteana pentru ca atunci, da, o sa te tina intr-un glob de sticla si o sa te admire 30 de ani de acum incolo. Iar dupa aia finish. Aia a fost viata.

Suntem fiinte complementare - nu inferioare sau superioare. Diferentele dintre barbati si femei nu se numara in imposibilitati, fragilitati si handicapuri. Asta e problema, in general: se confunda a fi femeie cu a avea vreun handicap grav. Nu se poate gandi, nu se poate trai autonom, nu se pot ajuta oamenii pe care ii iubeste, necesita pampering continuu si protectie. E in carucior? Cu creierul la borcan? Probabil nu. Dar n-ar fi vreo diferenta.
Singurul motiv valabil pentru care un biet om si-ar lua asa ceva in casa si nu un pet consacrat cu blana si patru picioare, de exemplu o pisica, sau un bichon maltese, e incompatibilitatea sexuala dintre rase. In rest...numai de bine!!!

Niciun comentariu: