duminică, aprilie 27, 2014

Retete din bucataria romaneasca

Salata de icre de stiuca

Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 100 g de icre de stiuca, 200 g de untdelemn, zeama de lamaie , cateva masline, sare , frunze de salata verde.
In continuare am sa va spun cum le prepar eu:
Curat icrele de pilite si le spal, dupa care le punintr-o strecuratoare deasa ca sa nu se piarda. Le sarez, le pun intr-o panza rara si le las sa se scurga bine de tot!
Se pot prepara si nespalate dar, e bine sa fie curatate de pielite;
se retine de o parte aproximativ un sfert din cantitatea initiala, pe restul le bat cu furculita, cu zeama de lamaie( puteti inlocui si cu sare de lamaie) turnand cate putin untdelemn si frecand intr-un singur sens, pana cand icrele se leaga precum o pasta.

Cand sunt gata  se adauga icrele retinute dinainte,care fiind intregi dau un gust si un aspect deosebit
se aseaza pe o farfurie si se inconjoara cu jumatati de masline si cu frunze de salata verde!

Timp de preparare: aproximativ 36 de minute!

Salata de icre Tarama!

ingrediente: 100 g icre tarama, 25o g untdelemn, lamaie sau sare de lamaie, cateva masline, 1 felie de paine uscata, 1 ceapa mica

Mod de preparare:
Se curata icrele de pielita si se freaca cu o furculita, intr-un castron pana cand se desfac uniform. Se toarna cate putin untdelemn si se freaca mereu , intr-un singur sens. Se adauga felia de paine muiata in apa si bine stoarsa si se freaca in continuare, turnand treptat si zeama de lamaie sayu sara de lamaie . Amestecam in continuare pana obtinem o pasta moale. Se poate adauga daca doriti, putina ceapa tocata marunt. Se aseaza pe o farfurie, iar deasupra asezam cateva jumatati de masline fara samburi si felii de lamaie, taiate subtiri...

Timp de preparare 30 de minute!

Va doresc POFTA BUNA!

PS. Eu folosesc furculita, nu pentru ca n-as avea vreun mixer ci, datorita faptului ca nu dau gres niciodata cu ea!




Niciun comentariu: