sâmbătă, mai 24, 2014

Manifestul lentorii

Manifestul lentorii: Sunt multi cei care ne indeamna sa ne grabim. De ce fac asta ei? Sa ne grabim ca sa ajungem unde? Noi rezistam.
Nu trebuie sa abandonam sau sa esuam. Trebuie sa incetinim la birou, la servicu in general, intalnirile, dar si pe sosele.
Vom incetini plini de incredere atunci cand toti cei din jurul nostru sunt intr-o stare evidenta de hiperactivitate (care nu inseamna si nu aduce nimic bun, dimpotriva).
Ne vom apara starea noastra de calm, indiferent de costuri. Vom incetini pe campii si pe drumuri, vom incetini pe dealuri sau munti, nu ne vom preda niciodata.

Daca poti sa incetinesti cand toti in jurul tau accelereaza, atunci esti unul de-al meu. Fii mandru ca esti unul de-al nostru si nu unul de-al lor. Pentru ca ei sunt rapizi (dar le foloseste intr-adevar, la ceva?) si noi suntem lenti. Dar vom ajunge in acelasi punct, aproximativ in acelasi timp.
Daca un lucru trebuie sa fie facut, merita sa fie facut lent, linistit, calm, pe indelete. Unii se nasc pentru lentoare, altii trebuie sa se preocupe de asta.
Si multi altii stiu ca a sta intins in pat dimineata cu o ceasca de ceai alaturi este starea de bine suprema a unui om. Daca mai rasfoiesti si un ziar proaspat bun..., e si mai bine!

Hai, s-aveti o zi a lentorii!

Un comentariu:

alin spunea...

Realizez o cercetare cu privire la efectele internetului asupra relatiilor interpersonale, te rog sa iti iei 3 minute, pentru a raspunde la urmatorul chestionar: http://www.isondaje.ro/sondaj/322198819/
Multumesc anticipat