joi, mai 29, 2014

Scenariul e următorul

Cred că majoritatea dintre voi care aveți mașină se vor recunoaște în scenariul următor:
După ce ai avut o mie și unul de drumuri de făcut, ți-ai făcut nervi din pricina aglomerației și ai căutat în zadar un loc de parcare mai aproape de zona unde aveai treabă, fiind nevoit într-un final să-ți parchezi mașina hăt-departe, a venit în sfârșit momentul să te îndrepți spre casă. Și parcă începi ușor-ușor să te relaxezi și să uiți de nesimțitul ăla care nu ți-a dat prioritate sau de pietonul care aproape că se aruncă în fața mașinii tale pentru ca are tot dreptul să traverseze…


O privire spre bord și îți dai seama, însă, că înainte de a merge acasă mai trebuie să faci o ultimă oprire. Nivelul de stres începe din nou să crească apreciabil când ajungi  în fața benzinăriei și vezi că iar a crescut prețul. Iar când într-un final, după ce ai golit portofelul la benzinărie, te îndrepți spre casă, sperând la câteva ore de liniște, dar televizorul te bombardează cu știrea care te face un pachet de nervi: Petrom a dat publicității situația financiară din ultimele 9 luni conform căreia compania și-a dublat profitul, ba chiar în trimestrul al treilea, grupul a obţinut un profit record de 1,1 miliarde.
 Da, în plină criză. Da, deși consumul de benzină a scazut. Da, în timp ce oamenii nu mai știu la ce cheltuieli să renunțe ca să se poată descurca.
    P.S. Cei care se gândesc să-mi reproșeze că PSD-ul a privatizat Petromul le spun de acum că nu privatizarea e de vină, ci lipsa reglementărilor care să limiteze practicile monopoliste ale operatorilor de pe piața carburanților.

Niciun comentariu: