miercuri, iunie 04, 2014

Dictatorul din umbra

"Omul care nu este stapan pe sine, este ca o cetate surpata si fara ziduri"(Pilde 25;28)

Cum bine stim, omul nu este stapan pe suflarea lui, dar, in rest, ar trebui sa fie propriul lui stapan, mai bine zis;sa isi controleze toate cele-instincte, placeri,dorinte,emotii,etc.etc..!
La prima vedere,cu totii parem a fi liberi si (in)dependenti,dar nu este chiar asa!Daca te poti plimba in dreapta-stanga,si poti face tot ceea ce doresti,asta nu inseamna libertate si nici independenta!!?
Nu voi ''merge'' prea departe cu gandirea ci ma voi opri la cateva exemple simple, prin care as vrea sa te fac sa pricepi esenta problemei.Voi lua spre exemplu un fumator,deoarece si eu am facut parte din aceasta ''clasa''.Un astfel de om(fumator),isi poate vinde si hainele de pe el in schimbul unui pachet de tigari!Greu de crezut,dar acesta este adevarul gol-golut! Doar un fumator adevarat poate intelege ceea ce spun aici! Un astfel de om poate fi numit sclav,dar nu un sclav oarecare,ci un adevarat sclav!!Aceasta placere-viciu,cum vrei sa o numesti,este ca o boala de cancer in ultimul stadiu,adica,prea putini sunt cei care mai pot fi salvati!!
Tot la fel este si cu alcoolul si cu placerile sexuale.Cele mai grele boli le numesc eu,deoarece am fost stapanit de acestea o mare perioada de timp....


Acum hai sa iti mai spun o minunatie, pe care nu o vei crede, dar asta nu te va ajuta cu nimic, ci dimpotriva,te va cobora tot mai adanc in lumile intunecate ale obsesiei.Cea mai mica dependenta,intr-un final te va face sa nu mai fi stapan pe tine,iar acest fapt este cel mai vizibil acum in zilele traite de noi.. Sa nu mergem prea departe in timp,anii '90..Deschiderea unei noi ere,unei alte oranduiri,numita democratie,mai bine zis-fiecare face cel taie capul!! Libertatea exprimarii a fost un slogan al celor care au urmarit sa te inrobeasca, iar odata ce ai devenit rob/sclav, esti la mana lor, iar daca incerci sa deschizi gura mai mult decat trebuie,in cazul cel mai bun te vei trezii cu mascatii la usa casei tale,ca se poate intampla sa devii si mancare la pesti sau alte taratori!Acest exemplu mi-a venit asa din ''neant'',dar daca citesti cu atentie continuarea,vei descoperii legatura..eu,detest politica si femeile usoare.

Mai intodeauna ma pierd printre cuvinte si astfel deviez de la subiect si ''sar'' in altul;Da,dar sa nu uitam ca nimic nu e la intamplare!Munca cititorului,nu este doar sa citeasca,ci sa si incerce sa inteleaga ceea ce citeste,chiar daca nu intelege ce a dorit sa spuna scriitorul,ceva tot trebuie sa priceapa,ca altfel....?!
"Slava lui Dumnezeu sta in ascunderea lucrurilor,dar slava imparatilor sta in cercetarea lucrurilor"(Pilde 25;2).
Fiecare barbat,ar trebui sa se comporte ca un imparat,si orice femeie ar trebui sa se comporte ca o regina!Precum imparatul sau regina,are un control total asupra imparatiei sau regatului,tot la fel si omul(barbatul&femeia),ar trebui sa-si controleze ''iesirile si pornirile'',ca altfel,nu se poate numi OM!

Pe ici pe colo,am mai intalnit oameni care ar fi dorit sa-si schimbe destinul,dar cand am inceput sa le enumar ''lucrurile'' care ar trebui sa le faca pentru a ajunge sa invinga ,cu totii s-au lasat pagubasi,si sau intors la vietile lor de.....Sclavi,nu spun Dobitoci,deoarece suna mult prea Aspru!
``Oamenii dedati la rau nu inteleg ce este drept,dar ceice cauta pe Domnul inteleg totul``(Pilde 28;5)
``Multi umbla dupa bunavointa celui ce stapaneste,dar Domnul este acela care face dreptate fiecaruia``(Pilde 29;26).

``Moartea si viata sunt in puterea limbii;oricine o iubeste,ii va manca roadele``(Pilde 18;21).
Viata noastra-Viata omului,nu este o gluma!Daca crezi ca te-ai nascut pentru a face ceea ce faci-Te inseli amarnic pamanteanule!Fiecare om s-a nascut cu cate o doza de lucruri negative,principala ocupatie a omului este sa-si schimbe comportamentul,atat exterior cat si interior!Ca sa poti ajunge la aceasta schimbare trebuie sa fi realist ca altfel,Dictatorul din umbra(instinctul rau/duhul rau/satana/lucifer-cum vrei sa-l numesti) te va face sa traiesti aceasi minciuna ca pana acum,deoarece acesta'i rostul lui,sa ne induca in eroare!!!!DA,dar sa nu uitam ca omul a fost pus stapan peste tot si toate,ase ca,daca doresti cu tot dinadinsul sa afli ce se ascunde in spatele a tot ce vezi,trebuie sa iti schimbi drumul,o simpla intoarcere de 180 de grade!Din moment ce ai facut aceasta intoarcere-Toate se vor schimba,chiar daca traiesti in aceasi familie,societate,lucrurile vor capata o alta infatisare,poate nu chiar imediat,dar cu rabdare si ingaduinta vei fi martorul mai multor miracole!Numai daca vei asculta intru-totul Cuvantul lui Dumnezeu,vei putea ajunge sa intelegi sensul vietii!Ajunge pentru azi..

Niciun comentariu: