miercuri, iulie 09, 2014

SA FACEM O LUME MAI BUNA :)

Am putea spune că, în unele cazuri, faptele bune sunt contagioase, ele au puterea sa ii inspira pe cei din jur să urmeze exemplul faptelor de bunătate la care au asistat. Astfel de gesturi ne aduc mai aproape unii de ceilalţi, ne conferă o stare minunată în interior, pe care o transmitem şi celorlalţi şi uşor, contribuie la transformarea acestei lumi într-un loc mai bun şi mai plin de iubire.
Stă în puterea fiecăruia dintre noi să răspândim bunătatea şi astfel să contribuim la schimbarea lumii în bine.
În primul rând,sa fim recunoscători.Sa nu uitam să mulţumim fiecărei persoane care a contribuit chiar şi cu un lucru minor la bunăstarea noastra. Poate că cineva ne-a deschis uşa când intram într-un magazin, ne-a ajutat să caram plasele, ne-a ascultat în momente dificile…daruieste-le în schimb un „mulţumesc!", însoţit de un zâmbet larg şi sincer.


Sa invaţăm să ne punem în situatia celuilalt. În acest mod vom înţelege prin ce trece celălalt şi vom ştii cum să acţionam astfel încât să eviţam situaţiile neplăcute.

Sa renunţăm la judecarea celorlalţi şi la criticile neconstructive. Ambele modalităţi îl determină pe celălalt să devină mai închis, mai frustrat şi să îşi piardă încrederea în sine. Sa incearcăm mai degrabă să încurajam prin vorbele şi faptele noastre.

Incearca sa faci un cadou neaşteptat. Atunci când dăruim ceva cuiva ne simţim încărcati de un sentiment înălţător.Indiferent că este vorba de o carte care l-ar putea inspira, un tricou cu un mesaj vesel sau chiar un articol interesant sau o melodie motivaţională, oferă astfel de mici surprize celor din jurul tau.

Sa ne oferim ajutorul necondiţionat. Sa nu privim indiferenti spre ceilalţi în momentele în care nu se descurcă,sau ar mai avea nevoie de o mână de ajutor. De asemenea,putem încerca să te înscriem ca voluntar la cămine pentru copii sau pentru bătrâni,sau să participam la tot felul de mişcări şi acţiuni organizate pentru binele celor din jur.

Sa fim acolo pentru cei care au nevoie de noi. Se intampla,destul de des,ca în anumite situaţii sa tindem să îi ignorăm pe cei la care ţinem, ori să amânăm să îi ajutăm sau să îi ascultăm când au nevoie, pentru că suntem mult prea ocupaţi cu lucruri care, până la urmă, nu ne aduc beneficii extraordinare.

Sa incearcăm să aplicam regula „datului mai departe". Dacă cineva a făcut un act de bunătate pentru tine, lasă-te inspirat de exemplu său şi ajută, cu prima ocazie, pe cineva aflat în nevoie.

Niciun comentariu: